woensdag 1 december 2010

een goed gevoel!


Na het overweldigende succes van gisteren, vandaag wederom een prent uit onze huiselijke fotostudio. Ditmaal had Google wel oplossingen, maar of het Relax-symbool rechtsboven ontbreekt of het paars is te flets. Mijn foto scoort wat dat laatste betreft een magere voldoende, dat komt vooral doordat de voorkant bedekt is met een soort sellofaan. Kom eens hier, Sideburner! Je mag iets in het Engels zeggen... If you stopped by through Google, please bear in mind that this lp is not for sale, so don't bother me with emails. I wish you good luck with your continuing search for this extremely rare record!

Hoezo? Het is de op één na meest gezochte elpee in mijn collectie. Toen ik jaren geleden eens bekend maakte 'die andere' te hebben, liep mijn meeldoos vol met uiteenlopende biedingen. Als het ditmaal goed gaat, misschien durf ik dan volgend jaar die hier te presenteren. Ik hoop het, het is zo'n leuk verhaal...

Geldt ook voor Dave Pike Set. Mei 1992, de jaarlijkse rommelmarkt op de Overkluizing in IJlst. Ik heb me verslapen, waardoor ik er pas rond elf uur ben. Als er al singles zijn geweest, zijn die al verkocht. Nu ik er toch ben, kan ik ook wel even tussen de elpees kijken. Daar heb ik geen spijt van gehad! De dubbelaar 'Happy Together Again' van The Turtles, 'In Flight' van Alvin Lee & Co., 'The Progressive Blues Experiment' van Johnny Winter en een gek ding op het Relax-label van Willem Duys. Schade: Een kwartje per stuk!

Voor alle platen geldt dat je daaraan geen buil kan vallen. In 1992 is een computer een typmachine zonder lint en is Hans Kazan de enige die dagelijks Googled, dus leer ik pas in 1998 in Engeland dat die van Dave Pike een astronomisch bedrag kan opbrengen.

In de biografie van Dave Pike op Wikipedia is 'Got The Feelin' een zwart gat. Het vertelt dat Pike in 1969 in Duitsland The Dave Pike Set opricht en daarmee zes albums maakt. Getuige 'Got The Feelin' gebruikte Pike een jaar eerder die naam voor een Nederlandse aangelegenheid. Met gitarist Joop Scholten, basgitarist Ruud Jacobs, drummer ('El-Die-Bie!') Louis De Bij en organist Rob Franken speelde hij op een zekere dag in een studio in Soest een plaat vol.

Voor Franken kwam het succes te laat, hij overleed in 1983. Sinds een paar jaar wordt hij op handen gedragen onder funk-dj's wereldwijd. Omdat die allemaal het vinyl willen, zijn de prijzen absurd hoog.

'Got The Feelin' bevat covers van ondermeer 'Spooky' en mijn prijsnummer 'You Got It Made', een handvol uitstekende composities van Scholten (met name 'Brown's Hometown' en 'El-Die-Bie!') en twee eigen nummers van vibrafonist Pike en diens' funkende gevolg.

Ik zou geen set, of een leven, kunnen voorstellen zonder dit album, dus voor geen goud te koop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten