zaterdag 4 december 2010

telefoontoppertje #4: Tee Set


Als je 'telefoontoppertje' intoetst op Google Afbeeldingen? Enkele tientallen resultaten. Hoesjes van 'Reen Ambourine' van The Lemon Pipers, 'One Day In Your Life' van Anastacia en vele anderen. Na de Texacoreggae (reggae waarbij de synths zo plestik klinken, dat ze uit een Casio van een volle spaarkaart kunnen komen) hebben we een nieuw begrip aan de Nederlandse taal toegevoegd! Niet slecht voor een bonusartikel. Om de schade van maart in te halen, zodat ik op 1 maart 2011 op ongeveer 365 postings uitkom, behandel ik iedere week een liedje uit de mp3-speler van mijn telefoon. Deze week is dat 'So I Came Back To You' van Tee Set.

Februari 2009. Ik heb middagdienst bij Dyka en zit thuis uit te puffen van het diner. Ik bekijk een bakje 'T'-singles. Twee oudjes van Tee Set die ik eigenlijk niet ken. 'Now's The Time' zit al snel weer in de bak. Van de finaal afgedraaide 'Please Call Me' is de b-kant een aangename verrassing. Maar mag ik dat mijn naald wel aandoen?

Ik doe een oproep op het Steenen Forum. Henk uut Grun'n beantwoordt het spontaan met een goede opname. Sinds begin juli ben ik in het bezit van een betere single en kan ik hem ook in mijn set kwijt.

Een mid-tempo soulnummer met lekkere toeters. Dat hoeft in het Nederbeat-landschap geen noviteit te heten. Wat meer opvallend is, is de felle gitaarsolo in de brug. Dit is mod zoals het hoort. Dankzij die paar akkoorden zitten we vanuit Memphis plotsklaps in een grijs arbeidersstadje in Engeland. Of in Delft, zoals in het geval met Tee Set.

,,Zou je het niet leuker vinden om met een GOED nummer te scoren?". Die opmerking kreeg Hans van Eijck van Ad Bouman toen Tee Set een internationale hit met 'Ma Belle Amie' had. Dat Van Eijck het wél kon, had hij twee jaar eerder bewezen met 'So I Came Back To You'. Soul-X gaat 43 jaar later voor een herwaardering van het nummer zorgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten