maandag 20 december 2010

licht spottend


Pfff... Net ruim anderhalf uur geschreven en nu hier nog. Op Golden Beat Years, een besloten clubje verzamelaars van jaren zestig en zeventig-muziek, zijn we een topic begonnen met de titel 'Spotlights op...'. Gedurende een maand, ik heb tot eind januari, presenteert een lid zijn of haar favoriete muziek, stijlen of genres. Ik doe dus de aftrap en ben vanavond begonnen met Meg Baird, Espers en Hope Sandoval.

Eind 2003 was mijn naam wekelijks meerdere malen te horen in KRO's Niemandsland, op Radio 1 en 2 in de nacht van maandag op dinsdag. Niek Van Nieuwenhuizen, ooit toetsenist van Klein Orkest, had een uurtje verzoekplaten-met-thema, waarin ik me geheel kon uitleven!

In 2005 ontdekte ik de nachtradio op 1. Op de vroege donderdag- en vrijdagochtend zat de Vara met het muziekprogramma 'Over De Schutting'. Presentator Hugo Van Krieken draaide muziek uit alle windstreken en verschillende pluimage. Hij bood zijn luisteraars een half uur zendtijd aan in 'Laat Horen'. Op vrijdag 13 oktober 2006 maak ik mijn opwachting.

Ik heb dan nog geen kaas gegeten van mp3's en dus niet Spires That In The Sunset Rise. Wel 'Old Love Haunts Me In The Morning' van Marissa Nadler, Buffalo Springfield, Dungen, Moby Grape, Dusty Springfield en Tom Clay. Ik ben erg nerveus en dat hoor je dan ook terug.

Vrijdag 29 februari 2008 ben ik terug, nu wel met mp3's. Inclusief slechte vinylrips. Hugo steekt niet onder stoelen of banken dat hij het helemaal niks vindt! Ditmaal alleen maar 'kleine meisjes': Marissa, Meg, Mariee Sioux, Larkin Grimm en Brenda Patterson.

Vrijdag 13 maart 2009. Eindelijk kan ik 'Bells Don't Ring At Night' van Spires laten horen, maar ook de recente ontdekking Noa Babayof en oudjes van The Flirtations en Mayfly. Eigenlijk is het logisch dat ik volgend jaar weer een half uur mag vullen, als...

Hugo Van Krieken overlijdt in augustus 2009 zeer plotseling. Het programma is van de baan...

Nu mag ik me de komende weken uitleven op Gby. Zoekend naar 'Golden Beat Years' op Google kom je op... afbeeldingen van deze praatpaal. Tja, dan proberen of 'Welcome to my place' hier ook werkt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten