donderdag 23 december 2010

tis weer rond...


Maandag 1 september 2003. Het zou een eerste werkdag kunnen zijn of de invoering van een wet. Toch heeft deze dag een stempel gedrukt. Het einde van iets was het begin van iets nieuws. De dag markeerde het einde van het 'zwerven' en de start van een 'nieuwe' platencollectie. Hoewel niemand ervoor kiest, was het daklozenbestaan 'a way of life' geworden...

In 2002 was ik in de kost gegaan bij iemand in Steenwijk. In tegenstelling tot Tuk bleek zijn woning ongeschikt voor bewoning door twee individuen. En zo verliet ik in juni 2002 Steenwijk om me bij het Leger Des Heils in Leeuwarden als 'thuisloze' te melden. De nachtopvang had ik snel bekeken en ging ik, evenals voorgaand jaar in Brabant, lekker buiten slapen.

Ik ging De Riepe verkopen, het straatmagazine voor Friesland en Groningen. Ik had een monopolie in Dokkum, gedurende drie weekeinden zette ik daar 250 krantjes weg. Regel was dat wanneer je een huis kreeg, je nog een jaar mocht verkopen. En dat deed ik in 2003, omdat de handel erg lucratief was. In juli werd ik in mijn slaap overvallen en weg was het enthousiasme. Op deze maandag leverde ik mijn pas in.

's Middags kocht ik bij King Kong 'Vincebus Eruptum' van Blue Cheer in een heruitgegeven picture disc en de soundtrack van 'The Minx' van The Cyrkle. Over een paar maanden ontdek ik dat er in het heden ook nog goede muziek wordt gemaakt. Ten tijde van rockandroll.nl werd 1968 of 1969 als opnamejaar genoemd, het niet altijd zaligmakende Wikipedia heeft het nu over 1967...

Hoe dan ook, The Cyrkle van de hits 'Red Rubber Ball' en 'Turn Down Day' (beide 1966) is niets meer dan Don Dannemann en Tom Dawes en wat poppetjes. De film handelt over bedrijfsspionage door een groepje dames die 'The Minx' heten, die met sexorgies een overname moeten voorkomen. Dankzij die expliciete sexbeelden duurt het echter tot 1970 eer het door alle censuur-commissies is en komt de prent niet verder dan de cultbioscopen.

In 'Squeeze Play' laten Dawes en Dannemann horen dat ze niet persé Paul Simon nodig hebben voor een goed popliedje. Dat geldt ook voor 'It's A Lovely Game Louise'. De instrumentaaltjes, vooral 'The Chase' zijn steevast té kort. Maar hoe aanstootgevend de film ook heeft moeten zijn, voor een kinky soundtrack uit die jaren is het net ietsje te braaf. De latere cd-reissue had een gewijzigde tracklisting. De elpee is qua volgorde 'Pulp Fiction', het begint en eindigt in het midden.

Omdat ik begin 2004 ook 'Outside Inside' als nieuwe picture disc kocht, ga ik 'Vincebus Eruptum' van Blue Cheer in een dubbelaflevering presenteren. Dat heet een goed voornemen voor 2011!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten