dinsdag 21 december 2010

geen sneeuw dit jaar...


,,Wat is verjaardag in het Deens?". ,,Geburtstag!". ,,Welnee man, dat is Duits!". ,,Entschuldigung". ,,Was het niet Jultiden?". ,,Nee, dat is kerst". Opeens roert Gerrit de mond. ,,Ik ga echt niet zingen hoor! Mijn stem is net hersteld van vrijdag". ,,Ja de mijne ook", roept zusje. ,,Wat heb jij...?". ,,Ik heb toch als een speenvarken staan krijsen in mijn badpak, nietwaar Gerrit?". ,,Nee zusje, dat was ik in jouw badpak". ,,Gelukkig was ik het niet", merkt Sideburner droogjes op. ,,Jongens, jongens, jongens!". ,,En ik dan?". ,,Keuken, keuken, keuken! Gerrit wordt gestoord van zijn alter ego's". ,,En beste ik, sinds wanneer kan Gerrit dat zélf niet meer zeggen...".

Mijn broer is sinds vandaag veertig-plus. Vanuit Denemarken bleek het aanvankelijk onmogelijk om op Soul-xotica te bereiken. Pas toen ik het plan bekend maakte om een serie te wijden aan het oeuvre van Keld Og The Donkeys en Björn Tidmand, ging de slagboom omhoog. Sindsdien is Jelte een dagelijks bezoeker...

Vorig jaar wilde hij sneeuw en dat heeft-ie gekregen! Ik zocht vandaag naar een toepasselijk sneeuwnummer van na 1979. Een hele klus! Soul-X stelde voor een 'informer' te raadplegen en zusje had een Dream gehad dat Maarten Peters op een witte knol door de sneeuw reed. Helaas, geen sneeuw dit jaar! I can't go for that...

Zaterdag schreef ik over het 'freewheelen' en dat begon met Hall & Oates. Het is een risico deze na 'Voodoo Chile' te draaien, maar het werd geslikt! Op het Steenen Forum wisten we altijd als eerste wanneer een basgitarist van een Limburgse one-hit-wonder uit 1973 het leven had gelaten. Tot mijn ontsteltenis moest ik drie maanden later ontdekken dat Tom 'T-Bone' Wolk het leven had verruild voor een...? Wolk was vanaf 1981 geluidsarchitect van Hall & Oates.

Amerika's populairste singlesgroep met een half gros aan hits. Natuurlijk zo glad als Daryl's kin. Maar van deze boeit de groove. Dat vond ook Mick Hucknall en hergebruikte het in 2003 voor een nóg zoutelozer nummer. Rook mijn oog dat goed? Heeft Simply Red zondag het afscheidsconcert gegeven? Zou zo op de valreep het beste muzieknieuws van 2010 kunnen zijn!

Tot slot wens ik Jelte een fijne dag toe met Lajla en de jongens en dat ik je nog vaak via deze weg mag feliciteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten