zondag 19 december 2010

kleur bekennen: rose


Ik heb er de afgelopen week expres op gelet. Rose dus en geen roze. Het was weer gezelligheid troef op de redactie! ,,Past wel bij je", merkte Sideburner op. ,,Een mooi homokleurtje voor een kerel in een rok!". Ik wilde reageren, maar hoorde toen vanuit de keuken: ,,Niks hoor! We zijn lesbisch!". ,,Mag ik mister rawck en rowl er nog aan herinneren dat ik zijn bekende outfit droeg in het Belgische Hasselt en in café Milord onder Eurovisieklanken een resident kenbaar maakte dat hij dolgraag die leren broek van mijn lijf wilde trekken en mij ten overstaan van de overige cliëntéle een niet bepaald zachtaardige behandeling te geven?", vroeg ik Sideburner. ,,Nee", antwoordde die. ,,Dat had je niet mogen doen! Bekijk het maar, ik ga aan het bier". ,,Pas je wel op dat je niet naar Milord gaat?", maar hij is de deur al uit. ,,En pas ook maar op voor die bouwvakker (13-10) in Meppel", roept zusje hem na.

Na vandaag nog 2 kleuren te gaan en dan... De Schijf Van Vijf! Iedere week een thema dat moet voorkomen in titel en soms ook in groepsnaam. De eerste week van januari gaan we automerken doen. Van Deutsche-Amerikanische Freundschaft tot Ferrari en van 'De Olieman Heeft Een Fordje Opgedaan' tot...

Rose Cadillacs! Zoals alle Ferrari's rood lijken, zijn de bezongen Cadillacs allemaal rose? Bruce Springsteen had er 2CV (eentje...) die later door Natalie Cole als occasion werd gekocht. Peter leerde me afgelopen week dat 'Freeway Of Love' van Aretha Franklin (1986) 'Pink Cadillac' als subtitel heeft. Die staat op 3!

Nummer twee is 'The Pink Panther Theme' van Henry Mancini (1963). De film zélf ken ik niet echt, voor mij is de Rose Panter dat übercoole tekenfilmfiguur. Aan mijn vorige trekkersrugzak hing die in pluche uitvoering en trok veel bekijks! In gedachten zong ik vaak het thema en ging dan automatisch nonchalanter lopen...

Nicholas Rodney Drake was, 27 jaar na diens' dood, opeens helemaal terug. 'Fruit Tree' werd in 2000 gebruikt voor een reclame. Er staat me iets van bij dat die van Volkswagen was. Tijdens de platentiendaagse won ik bij een kraslot een cd-bon van 25 gulden en investeerde die meteen in 'Bryter Layter', omdat 'Five Leaves Left' te ijl werd bevonden.

Ik schaam me altijd een beetje voor hypes. Vandaar ook dat ik de kapitein voorlopig even niet memoreer. Ik had toen moeten doorzetten met Nick Drake, nu duurde het acht jaar eer ik het sublieme 'Pink Moon' van Nick Drake (1972) ontdekte. Zijn laatste poging tot succes. Een jaar later pleegde hij zelfmoord.

Niet enkel het titelnummer, maar het complete album is een verstild miniatuurlandschap. Zó had hij er nog wel tien mogen maken!

Volgende week grijs. Jullie suggesties zijn welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten