zaterdag 12 juni 2010

om nooit te vergeten...


Ik kan me maar van enkele ochtenden herinneren dat ik onvergetelijk wakker werd. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Derde Kerstdag 2000 na 96 uur op een barkruk te hebben gezeten, overigens goed voor een tweede plaats. Maar ook deze fraaie zaterdagmorgen. Nadat afgelopen week schoon schip werd gemaakt in mijn huis, slaap ik deze nacht voor het eerst in 'mijn' bed. Dat bed hadden mijn ouders in 1996 voor mij gekocht. Het is 2.20 meter lang en dus hoef ik niet langer met kromme knieën te slapen. Sinds gisteravond staat die op de Rembrandtstraat.

Na de schoonmaak is mijn huis erg leeg en bovendien teer ik nog op mijn vakantiegeld, dus vandaag even een rondje kringloop doen. Eerst naar Van der Laan, een boedelhal op Groot Verlaat. Een jaar geleden had ik er verscheidene Uriah Heep-elpees gekocht. De platen waren nu naar boven verhuisd. Qua singles enkele Engelse hits van rond 1965 waarvan geen enkele interessant is. Anita heb ik al snel aan de kant gegooid. Bij de definitieve selectie bekijk ik hem nog eens. Verhip, dat lijkt wel...

Hij kostte mij 20 cent. Buiten sta ik helemaal te 'shaken' en tik met bibberende vingers een bericht op het Steenen Forum. Dan naar de kringloopwinkel. Dat levert Taroub op, 'Memphis' van Lonnie Mack en drie, tot nu toe ongelezen, boeken over de Sei Baba. Dan voor koffie naar De Karre waar de immer goedlachse Marjolijn er weer erg 'appetijtelijk' uitziet, zoals een vroegere huisbaas dat uitdrukte.

Eenmaal thuis blijkt dat ik een goede koop heb gedaan. Als single vrij zeldzaam en gezocht, als mp3 niet leverbaar! Daar breng ik drie weken later verandering in. Ik heb begrepen dat Anita Meyer zélf het nummer ook was vergeten.

Qua stem onmiskenbaar, 'I Am Remembering' is een aanstekelijk liedje met een enthousiast refrein. Maar ik geef toch de voorkeur aan 'Why Why'. Die woorden zou ze dertien jaar later herhalen, hoewel nu iemand het haar moest vertellen. 'Why Why' is een mooie midtempo ballade.

Dat was zaterdag 12 juni 2009. Het weekend dat ik na weken zweven weer op aarde landde en ontdekte dat op deze planeet een leven zonder alcohol de moeite waard is. Het stelt me in de gelegenheid zondag 150 kilometer te fietsen en na een nacht slaap zo fris als een hoentje uit bed te springen. Een herinnering voor als de verleiding van een slokje te groot wordt. Inderdaad om nooit te vergeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten