maandag 21 juni 2010

kom maar op met die hittegolf!


De zomer is begonnen! Nu het weer nog... Hoewel de weerman van de Telegraaf vanochtend riep dat de temperaturen in rap tempo gaan stijgen en zaterdag en zondag boven de dertig komen te liggen, is hij een roepende in de woestijn. Zelf hoop ik dat hij ongelijk heeft, gezien ik zondagmiddag (binnen) moet draaien. Nee, volgens zijn collega's gaat de temperatuur wel langzaam stijgen, maar is van een hittegolf vooralsnog geen sprake.

En och, anders moeten we even drie jaar wachten, als de wetenschappers gelijk hebben. In 2013 zou de wedergeboorte van de zon plaatshebben. De weersverwachting is dan hier en daar een zonnestorm. En zal de lichtbron ons trakteren op deeltjes die ons GPS- en dataverkeer in een klap plat krijgt. Het Licht waarop zoveel mensen wachten kan kwaadaardig voor de gezondheid zijn. De zee overspoelt het land, de vulkaan spuwt as. Het is 'payback time' voor de natuur!

Nu is er geen vuiltje aan de lucht en fluit ik de hele dag al een vergeten liedje. 'Groovy Summertime'. Ik ken het van bovenstaande elpee van Katch 22. Sinds een uur weet ik dat het origineel van The Love Generation is. Ik vond Katch 22 in de legendarische zomer van 1999 toen ik in Mossley woonde. Legendarisch omdat ik een en al hippie was, mijn boeken- en platenparadijsje aan Manchester Road bestierde en niet te vergeten vanwege de 85% van de zonsverduistering die ik met vrienden zag in de buurt van Kaiserslautern.

'Groovy Summertime' van Katch 22 is een prima voorbeeld van 'sunshine pop'. In de lente doet het smachten, in de zomerse hitte voedt het en in het najaar hang je het zonder al teveel sentiment naast de korte broek in de kast. Maar eerst mag hij me voeden. Kom maar op met de hittegolf! Vooral na zondag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten