dinsdag 1 juni 2010

brood op de planken


Voor Sidro Garcia is vandaag een dag zoals alle anderen. Pak aan, stem smeren met yoghurt en dan het toneel op. Bammetjes verdienen! Waar veel jonge bandjes moeite moeten doen om aan optredens te komen, daar treedt Sidro al meer dan veertig jaar op. Avond in, avond uit. Hij zal vast fans hebben, maar die kennen hem vast niet van het vinyl. Toch is er een deejay te Steenwijk die ontzettend uit zijn dak gaat van een b-kantje.

Wat is er van Beverlee Brown geworden? Haar relatie met Sidro was in 1971 op de klippen gelopen. Daarmee zette Garcia ook de naam The Sneakers overboord en doopte zijn begeleidingsgroep Armada. En als Sidro's Armada zouden ze de Jen Rog van Las Vegas worden. Wat moet je anders denken bij een Fleetwood Mac-medley? Hij opent menig show voor Sammy Davis Junior en Dean Martin om maar twee gevestigde namen te noemen.

En ja, er kwam voor Armada ook nog een single voorbij. Een promo voor Warner Bros. Voor zover ik weet is het nooit een officiële single geworden. De a-kant, 'It Only Hurts For A Little While', een ballad, had zeker hitpotentie. Gewoon een glad Amerikaans ding zoals er duizenden zijn.

Het andere kantje is andere koek. In 'Here You Come Again' horen we een lekkere funky Beverlee en Sidro, heerlijke blazers en bovenal een zeer aanstekelijk loopje tussen couplet en refrein. Misschien is dat laatste met het repetitieve 'Got to be true' wel de sterkste troef van het nummer. Hoewel beduidend minder gelikt dan de A-kant, heeft Sidro dan veertig jaar later toch nog zijn hit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten