zondag 27 juni 2010

en de vogeltjes hijgden


We hadden elkaar in twee maanden niet gezien. De laatste keer was de zondagmiddag voor mijn verjaardag. Ik was de avond ervoor overdonderd door Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra in Groningen. Bij mijn uitleg haalde ze haar neus op alsof ze wilde zeggen: Ik heb niks gemist. We zijn het over muziek niet vaak eens. We hadden toen een toast uitgebracht op mijn verjaardag. Zij beloofde me een cadeautje te kopen. Dat hoeft niet! ,,Nee ik weet iets leuks".

En zo gaf ze me gisteravond Russische koekjes en drie elpees. Van 'The Visitors' van Abba en 'Ticket To Ride' van The Carpenters moet ik normaliter spugen. Volgens mij weet ze dat ook wel. De derde kende ze niet, maar had ze vanwege de fleurige hoes uitgezocht. Bingo, Willemijn! Het is de elpee van Sweet People met 'Et Les Oiseaux Chantaient'. Hoezo 'camp'?

We zitten in De Zwetser, waar ze ondanks de aanwezige alto's, gothic's, metalheads en motorrockers afschuwelijk hippe muziek draaien. Mijn laat me kennis maken met de nieuwste hit van Enrique Iglesias. Niet onaardig! Best goed zelfs! Ook vraagt ze 'Let's Get Surfin' van The Drums aan, wat in een reclame moet zitten. Die staat nog niet in de computer van De Zwetser. Vanavond neergeladen en inderdaad best fijn!

Ik ben er in getraind om van veraf de letters op het beeldscherm te lezen. Zo weet ik altijd wat het volgende nummer is. Als ik 'Be My Baby' van Vanessa Paradis in de wacht zie staan, kan ik een 'yes' niet onderdrukken. Dan valt het nummer in en vertel ik dat ik altijd goede luim krijg van het nummer.

Haar gezicht betrekt. ,,Maar dit vréééselijk. Ik heb haar laatst op televisie gezien. Ze ziet er niet meer uit". Tja, ook zij is achttien jaar ouder geworden. ,,Neeeee, dat is het niet. Ze heeft haar gezicht laten veranderen. Een andere neus enzo. En ze is ook al getrouwd met die foute Johnny Depp". Ik ken Depp alleen van 'Blow', maar bovenal vind ik haar uitval even redeloos als een paar jaar geleden toen ze kwaad werd op mij. Ik had toen wat gezegd over een dame in de vijftig die haar net iets te dikke kont had verpakt in een 'skinny' die gesneden was voor haar 14-jarige nichtje. Dat had ik van haar niet mogen doen!

Gelukkig heeft ze meer argumenten om 'Be My Baby' vréééselijk (het is een toneelmiep!) te vinden. Ze hijgt wat mee met Vanessa en het is duidelijk dat Lenny Kravitz niet voor haar had gekozen.

Toch even gegoocheld en zo vond ik bovenstaande foto uit 2008. Ik zou er een moord voor doen om er op mijn 35e er zo uit te zien. Daar reageert ze inmiddels niet meer op. Ik mag ook niet meer zeggen dat we hartsvriendinnen zijn! ,,Nee Gerrit, gewoon vrienden". Ik zou anno 2010 nog best verliefd op Vanessa kunnen worden! Ze kijkt me vol medelijden aan...

Ach, dan richt ik me wel tot mevrouw Depp. Smachtend vraag ik u. 'Would you be my baby, baby'???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten