zondag 13 juni 2010

budget-audiofiel


Kan ik mooier beginnen dan met een, naar ABN omgezet, citaat van mijn bevriende audiofiel Pico? 'Een ander heeft een Opel Vectra en een waardeloze installatie, ik heb een goede installatie en een fiets'. Hij zette zijn eerste stap in 2001 met een, door Johan Ketelaar uit 'T Harde, gemodificeerde set van twaalfduizend gulden. Tot mijn grote spijt heeft hij die ingeruild voor een, naar mijn mening, veels te klinisch geluid.

Ik maakte in 2006 kennis met zijn vorige installatie. Ik had ondermeer de CD-R 'Amulet' van Fursaxa meegenomen. Over een goede audio hoor je in het begin een glas sneuvelen. Een beter bekend voorbeeld is de bromvlieg in Roger Waters' bijdrage aan 'Ummagumma'. Die komt halverwege het nummer al langsvliegen, maar hoor je op een goedkope installatie pas tegen het einde.

Pico heeft het wel geprobeerd. Ik heb zijn oude tangentaire platenspeler met versleten naald. Dat gaat 400 euri kosten om te vervangen, maar dat is de speler niet waard. Twee jaar geleden kwam ik een set Wharfedales tegen op een rommelmarkt. Voor 15 euro was de koop snel gesloten!

Tot zaterdag stonden ze evenwel in de schuur. Mijn hondstrouwe Teleton (16 jaar gebruikt!) werd té licht bevonden en mijn voorkeur ging uit naar een Marantz-versterker. Die trof ik zaterdag bij de kringloopwinkel. Hoewel het me financieel niet schikte (tent moet vervangen, nieuw paspoort e.d.), heb ik toch de gevraagde 35 euro betaald.

Vijftien euro draad en voor 65 euro samen heb ik een installatie om trots op te zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten