zaterdag 26 juni 2010

inspiratie té over...


Ik moest niet zeuren en gewoon de vruchten ervan plukken, maar het is moeilijk een keuze te maken. Was ik in maart begonnen met de intentie om zo nu en dan (2 à 3 berichten per week) een funk- of northern soul-single te behandelen, inmiddels schrijf ik (zoals het hoort) dagelijks. Als ik me had beperkt tot de blauwe bak en de houten koffer, was ik nu al halverwege geweest. Gelukkig raak ik op het blog evensnel verveeld van één stijl als achter de 'decks' en zo kwam langzamerhand de folk en avantgarde binnen druppelen.

En hier zit ik nu. Zondagmiddag bijna vier uur met nog een leeg opgeslagen bericht van zaterdag. Ik had vanochtend het plan gehad om te schrijven over de veemarkt die ik gisteravond heb bezocht. De pauwen die hun veren streken, hanen die in gevecht gingen om een kippetje en bovenal de inspectie van het vlees. Ofwel een nachtje stappen in Steenwijk met een aantrekkelijke blondine, die na ettelijke Affligem's een beetje stijfjes stond te swingen op de 'arrenbie' uit de jukebox. Opeens komt er een jong knaapje naast haar staan en begint net zo te bewegen. Dan bekijkt hij haar van voren. Niet zijn type? Te oud? Dikke dijen? Afijn, hij vertrekt weer even gauw als dat die is gekomen.

Ik had het dan kunnen hebben over 'Vu-Vuvuzela' van zo'n stuk talent, op de melodie van 'Besame Mucho' van Dennie Christian, maar dan alleen als ik een foto had gemaakt van de platgewalste toeter die potsierlijk uit een vuilnisbak stak. Maar ik had Mijntje (inderdaad, die van Jerry Jackson) net richting haar bedje kunnen bewegen, dus daar nam ik geen tijd voor.

Dan Spires That In The Sunset Rise? Terugkijkend op de afgelopen week, ben ik al off-topic gegaan met The Residents, Nora Keyes, Horrible Racefiets en de Tukse Kust. Daarover gesproken, meer dan tien jaar geleden schreef ik een resumé over de plaatsen waar ik had gewoond: Places. Best leuk om terug te lezen, hoewel in die tien jaar mijn mening ten opzichte van bepaalde plekken is bijgesteld. Okay, ik kijk nog even meewarig naar Jutrijp, maar de periodes Amsterdam en Sneek hebben al hun romantiek verloren. Tijd voor een 'Places Revisited'? Kan dus nog een weekje off-topic gaan...

Maar er moeten intussen wel gewoon plaatjes in de koffer komen. Zoals deze van Flaming Youth. Ik zou er een heel verhaal over kunnen schrijven, maar... tijd voor een kwisje. De drummer was acteur geweest en zou binnenkort erg beroemd worden, dat zweer ik je!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten