maandag 28 maart 2022

Singles round-up: maart 9


Helemaal niks gedaan? Ja, lekker uitgerust, enkele video's gekeken die ik nog altijd een keer moest zien en meer van dat alles. Buiten kleine blokjes om op zondag en maandag heb ik verder geen activiteiten uitgevoerd buiten het huis. Wellicht morgen? Ik heb vanavond begrepen dat ik om negen uur kan beginnen met de show en dus zou ik in principe morgenmiddag wel een eindje kunnen fietsen. Ik zal in ieder geval naar de winkel moeten voor brood en ingrediënten voor de avondmaaltijd. Het fietstochtje-met-de-platen zou Hoogeveen zijn geweest, maar daar heb ik vandaag geen moment aan gedacht. De wind is west en noordwestelijk en dus is het het meest logisch als ik richting Friesland ga en het Drents-Friese Wold. Tussen de bedrijven door heb ik vandaag ook een betaling overgemaakt naar Mark en dus krijgen we weer verse afleveringen van de 'Singles round-up' in april. Nu ben ik van plan om de laatste twee van vrijdag te doen. De apparatuur kan aan want ik heb de platen nog niet gedraaid.

* The Go-Betweens- Bachelor Kisses (UK, Sire, 1984)
Wellicht dat het een 'o ja' gaat worden, maar ik kan op dit moment geen beeld vormen bij The Go-Betweens of deze specifieke single. De Engelse persing lacht me evenwel toe en moet mee in de partij. Ah, dus wel de Australische band. Ik kijk even naar de informatie op Wikipedia en zie dan dat de single nergens ter wereld iets heeft gedaan, zelfs niet in het thuisland! Het is best een lekker nummer. Tijdloze indie-gitaarrock zou ik het willen noemen. Dat smaakt altijd naar meer.

* Amy Grant- Baby Baby (Duitsland, A&M, 1991)
Lang niets gehoord over de iPod? Ja, daarmee heb ik de hoop al opgegeven en ligt hij op hetzelfde stapeltje als de minidisc-spelers. Voor de 'nieuwe' batterij-mp3-stick heb ik een geheugenkaartje nodig en ook dat vergeet ik steeds. Intussen heb ik nog de andere mp3-speler en deze heb ik een paar maanden geleden gevuld met 150 nummers. Een paar weken geleden met nog eens 90. Het zijn allemaal nummers die ik in mijn digitale shows heb gedraaid. 'Baby Baby' van Amy Grant zit daar ook tussen en dus 'speelt' het nummer echt voor mij in 2022. Er is nog niet een moment geweest dat ik het nummer niet kon uitstaan en dat gevoel heb ik ook nu bij het draaien van de single.

* The Housemartins- Build (Duitsland, Chrysalis, 1987)
In het eerste bericht over deze partij schrijf ik dat er veel 'nieuwe' singles uit de jaren 1987-90 zijn toegevoegd. Plaatjes die het destijds net niet hebben gehaald. The Housemartins ligt in 1989 bijvoorbeeld voor een gulden bij Looper en ik weet niet waarom ik hem toen niet heb gekocht. Ik ben nu meer dan een beetje blij dat ik de single heb gevonden. Misschien één van hun mooiste?

* Joe Jackson- Nineteen Forever (Duitsland, A&M, 1989)
Opnieuw weer zo'n single die op een gegeven ogenblik overal in de uitverkoop ligt terwijl ik mijn geld liever spendeer aan jaren zestig-singles. Anno 2022 smaakt het dubbel zo lekker!

* Julian Lennon- Saltwater (Duitsland, Virgin, 1991)
Dan een plaatje dat zomaar in de Top G-duizend had kunnen staan. Jaren geleden heb ik de onhebbelijkheid gehad om iedere maand een Top 100 samen te stellen en 'Saltwater' staat in de meeste lijsten genoteerd. Helaas ben ik de bestanden kwijtgeraakt maar ik kan me heugen dat deze de ene maand in de top 20 staat en een maand later rond de 60. Zou John zo hebben geklonken als hij in leven zou zijn geweest? Julian doet hier geen enkele moeite om het nalatenschap van zijn vader te verbergen. Een wereldnummer.

* Martika- Love... Thy Will Be Done (NL, Columbia, 1991)
Deze heb ik vorig jaar juni gekocht in Ruinerwold maar het hoesje heeft dan al waterschade opgelopen en ziet er een beetje slordig uit. De single is in dezelfde staat dus daar zal ik even moeten kijken en vergelijken. Hij heeft volgens mij nog een paar liggen, dus wellicht binnenkort een upgrade van het vinyl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten