woensdag 16 maart 2022

Blauwe Bak Veteranen deel 77


Gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Voordat ik naar Steenwijk fiets voldoe ik eerst aan de verplichting om mijn stem te doen gelden. Net zoals de voorlaatste keren stem ik andermaal op een 'underdog' want deze partij zal een zetel verliezen in de gemeenteraad. Dan fiets ik naar Steenwijk waar ik mijn borst kan nat maken voor een lange dag bezorgen? Welnu, er ligt eigenlijk bijzonder weinig post. Een van de collega's is eveneens terug uit de ziektewet en heeft een paar wijken meegenomen, maar 'er is sowieso weinig'. Gedurende de middag heb ik nog even het plan om naar Meppel te fietsen, maar nee... dat wil ik morgen gaan doen. Ik heb het kabelslot al in mijn eigen fietstas gestopt. Desondanks doe ik het vanmiddag rustig aan en ben om half zes weer in Uffelte. Ik weet dat het vreemd zal klinken omdat ik doorgaans niet zoveel op heb met verkiezingen, maar ik kan de stemdagen herinneren als was het de dag van gisteren. Dat komt me vanavond erg goed gelegen want in de Blauwe Bak Veteranen mag ik terug naar februari en maart 2018. Vier jaar geleden hebben we voor het laatst gestemd en buiten de politiek om is dat een dag om in te lijsten!

Volgens mij wil ik dinsdagavond een dutje doen en val dan als een blok in slaap om aardig vroeg wakker te worden. Het is schitterend weer buiten en omdat ik vanmiddag pas om drie uur in Meppel hoef te zijn voor het sorteren, heb ik dus een zee van tijd. Nadat ik mijn stem heb uitgebracht, ga ik achterover liggen op de Pioneer en schiet door deze vroege aankondiging van het voorjaar heen. Ik fiets over Rheebruggen en Ansen naar Ruinen. Dan neem ik voor het eerst het betonpaadje naar Hees dat ik maandag nog andersom ben gefietst. Ditmaal ga ik echter niet over Broekhuizen maar dwars door de polders naar Koekange. Dan het viaduct over naar De Wijk. Ik haal koeken in De Wijk en ontdek dan dat ik een beetje té ambitieus ben geweest. Mijn collega vind het prima dat ik een half uurtje later kom maar desondanks moet ik even vaart houden om niet al te laat in Meppel te zijn.

Als je je anoniem wilt voortbewegen in het verkeer moet je zeker geen ligfiets aanschaffen. Het heeft vooral een aantrekkingskracht voor pubermeisjes. 'Haaai', is een veel gehoorde kreet als ik op de Pioneer over de fietspaden race maar tussen De Wijk en Schiphorst kom ik twee meisjes tegen. 'Mag ik even op uw fiets', roept de ene me toe. Ze kunnen nauwelijks evenwicht houden op hun gewone fietsen door het gegiechel en dus lijkt het me niet verstandig om ze op de Pioneer plaats te laten nemen. Bovendien zijn haar benen te kort om bij de trappers te komen. Ik sjees door de Oosterboer om de stad heen en daarna ben ik al snel op de zaak. We hebben twee collega's die ingewerkt moeten worden en vreemd genoeg komt onze chef niet opdagen. Niemand weet van iets. Gelukkig zijn we mans genoeg om de nieuwe krachten in te werken en zal later blijken dat de chef er even doorheen zit en langere tijd afwezig zal blijven. Volgens mij kan ik zelfs de weg terug naar Havelte en Uffelte herinneren, maar dat zou wel erg veel van het goede zijn. Overigens is de partij waar ik de vorige keer op heb gestemd ditmaal de grootste geworden in de gemeente. Ik heb de club leren kennen tijdens de protestacties tegen Lelystad Airport en de geplande laagvlieggebieden boven Westerveld en het Drents-Friese Wold. Over Lelystad hoor je niemand meer, we hebben wel incidenteel laagvliegende straaljagers boven Uffelte. De reden dat ze ditmaal niet mijn stem hebben gekregen, ligt hem aan het feit dat ze net zo hard de traditionele veehouderij willen aanpakken. Uiteindelijk dus ook een wolf in schaapskleren...

De Blauwe Bak Veteranen is een stuk eenvoudiger geworden sinds een maand. Ik heb nu de Amerikaanse persingen uit de jaren zestig en zeventig in de koffers staan. De Engelse persing, Europese persingen en Amerikaanse jaren tachtig-singles staan eveneens in aparte bakken. Ik moet nu alleen de heruitgaven en splinternieuwe platen nog registreren en onderbrengen in bakken. De Ere-Blauwe Bak en de reserve-bakken zijn bij deze dus opgeheven. De gospelkoffers worden een bak en ik ga één koffier vermoedelijk gebruiken voor nieuwe originele platen vanaf 2016. Dat dreigt nu iets meer een collectie te worden.

1027. Eavesdropper - Edwin Starr (UK, GTO, 1976)
1028. Wish That Love Was Magic - Street Corner Symphony (US, Bang, 1976)
1029. Diamonds Are Rare - Sylvers (US, Casablanca, 1978)
1030. Spoiled By Your Love - Anita Ward (UK, TK, 1979)
1031. Love Is Just A Word - Jean Wells (US, Sunshine, 1980)
1032. I've Learned About Life - Jackie Wilson (US, Brunswick, 1975)
1033. Cryin' In My Sleep - Betty Wright (US, Alston, 1972)

Ik begin met het restant singles van 13 februari 2018. Het zijn reguliere Five A Day-singles en de opbrengst uit de '5-4-3-2-1' van voorgaande kerst. Street Corner Symphony en Sylvers komen in ieder geval uit de laatste actie. Edwin Starr is de veel betere b-kant van de single 'Accidents'. Anita Ward heb ik een paar maanden geleden nog in de Nederlandse persing met fotohoes gekocht, maar hou de Engels voor de Blauwe Bak. De volgende keer dat ik in de buidel tast voor Mark is op 7 maart 2018. Ook dan is het een combinatie van Five A Day en een extra partij singles. Mark heeft een set samengesteld van platen die 'used but not abused' zijn. Ofwel: ze hebben teveel 'wear' en/of krasjes om voor de reguliere FAD in aanmerking te komen maar tegelijk té goed om in de kliko te gooien. De platen mogen ongezien voor een zeer fraaie prijs weg. Er zitten twee singles tussen waar ik niets mee kan en die in de algemene bakken verdwijnen. Er zijn in ieder geval twee singles die in een erbarmelijke staat zijn en welke ik kort daarop zal vervangen. Ik zie trouwens nu dat 'On The Run' van The Accents per ongeluk op de foto is gekomen in plaats van Richard Ace. Ik kan ermee leven.

1034. The Real Thing - Buddy Ace (US, Paula, 1970)
1035. Never Let You Go - Bloodstone (UK, Decca, 1972)
1036. Always Together - The Dells (US, Cadet, 1968)
1037. Richest Man Alive - The Dramatics (US, ABC, 1976)
1038. Stealing Love - The Emotions (US, Volt, 1969)
1039. Change Of Pace - Five Stairsteps (US, Windy C, 1966)
1040. Check It Out - The Friends Of Distinction (US, RCA Victor, 1972)
1041. I'll Never Fall In Love Again - Charlie Hodges (US, Calla, 1970)
1042. Loving You-Losing You - Phyllis Hyman (US, Buddah, 1977)

The Dells, en Phyllis Hyman zijn FAD-singles en ik twijfel bij The Emotions. De rest komen uit het pakket dat Mark heeft samengesteld. Met name Bloodstone is in een zeer slechte staat en omdat ik 'Never Let You Go' meteen een fijn nummer vind, koop ik de single een maand later in een betere staat. Ik weet niet of ik morgen toe kom aan publiceren, maar ben wel helemaal van plan om morgen naar Meppel te gaan. Als het goed is zou vrijdagavond hier in ieder geval een 'Singles round-up' moeten staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten