vrijdag 25 maart 2022

Singles round-up: maart 6


Tegen het einde van de maand krijgen we het opeens nog even 'druk' met de 'Singles round-up'? Terwijl ik vanavond de platen besluit die ik maandag heb gekocht, heb ik vanmiddag weer 24 in Meppel gekocht. Er is vandaag zeer weinig post en ik voel me fit genoeg om na de ronde even door te fietsen naar Meppel. Deze 24 singles ga ik eveneens in drie rondes doen. Hoewel er een paar uitschieters tussen zitten, zijn er ook een aantal upgrades en extraatjes in de partij. In deze drie afleveringen zitten een paar uit de jaren zeventig maar het merendeel is jaren tachtig en de eerste jaren negentig. De jaren zestig-singles raken een beetje 'op' in Meppel. In Assen is daar geen gebrek aan en ik wil deze winkel de komende zomer wat beter in de gaten houden. Nu de verschrikkelijke mondkapjes niet meer op hoeven, kan ik immers ook altijd nog eens met de bus op en neer naar Assen. Ruim dertig kilometer langs de Drentse Hoofdvaart verveelt snel. Vandaag de laatste acht uit Assen.

* Roy Orbison- Say You're My Girl (NL, London, 1965)
Ik ben 'Ride Away' al een geruime tijd kwijt. Hij zal nog wel ergens in een doos of bak staan die ik over het hoofd heb gezien bij de verhuizing. Ik ben vaak in de war met 'Say You're My Girl' en ik vermoed dat ik in de jaren negentig deze single nog wel eens links heb laten liggen om deze reden. Zo kan het gebeuren dat ik in maart 2022 deze single nog altijd niet heb. Ik heb niet veel te wensen want de exemplaren met fotohoesjes zullen inmiddels wel in verzamelingen zitten. De single heeft last van steenslag gehad in de afgelopen 57 jaar maar het is best uit te houden. Roy kan sowieso weinig verkeerd doen bij mij, maar dit plaatje smaakt naar meer.

* The Rockin' Berries- Poor Man's Son (UK, Piccadilly, 1965)
Vervolgens een grote hit uit Engeland in 1965. The Rockin' Berries komt uit Birmingham en ergens kun je dat horen. Het klinkt meer in de richting van The Moody Blues dan van The Beatles, om maar iets te noemen. Een fijn plaatje en het vinyl is van een uitstekende kwaliteit voor zijn leeftijd. Hoewel twee euro de norm is in de handel van deze verkoper mag deze single desondanks voor 1,50 euro de winkel uit. Waarvoor mijn dank!

* The Shoes- Emptyness (NL, Polydor, 1969)
Ik heb afgelopen zondag de 'nieuwe' singles (van oktober tot afgelopen vrijdag) bijgezet in de algemene bakken en heb daarbij ook de singles van The Shoes in handen gehad. Begint er niet een bak met deze 'Emptyness' van The Shoes? Ik kan het me in Assen niet herinneren en ik loop te twijfelen. Dan zie ik dat de single slechts een euro hoeft te kosten en dan mag deze mee. Ik heb hem dus wel en ongetwijfeld in een betere staat dan de plaat uit Assen. Deze past alleen aan de muur.

* Jimmy Soul- If You Wanna Be Happy (NL, Stateside, 1963)
Dit mopje kennen we in Nederland als 'Je Bent Nog Niet Gelukkig Met Een Mooie Vrouw'. Ik heb een zwak voor vroege Nederlandse Stateside-singles en dit is weer zo'n voorbeeld. De plaat heeft de bijna zestig jaar goed doorstaan en ook het nummer is van alle tijden. Daar valt niet over te twisten, zoals de plaat zelf wel uitstekend is om te twisten. Het wordt weer gezellig op zondagavond!

* The Tremeloes- I Shall Be Released (NL, CBS, 1968)
Dezelfde twijfel als bij The Shoes. Alleen kost de gok nu tweemaal een euro. Ik blijk de plaat al wel te hebben maar vast niet in zo'n fraaie staat als deze. We kunnen nu een vergelijkend warenonderzoek doen met The Hollies en hoewel ik niet vaak de voorkeur geef aan The Tremeloes, is dat nu wel het geval. Hoewel ik moet benadrukken dat er weinig boven Dylan's origineel of Pearls Before Swine gaat. Misschien ben ik ook gewoon gewend geraakt aan de laatste...

* Uriah Heep- Seven Stars (NL, Bronze, 1973)
'Slight edge warp, does not affect play', zeggen de Engelse platendealers om vervolgens niet heel veel van de Mint-prijs af te doen. Na de afgeragde 'Stealin' van een paar maanden geleden, knijp ik mijn handen dicht met dit exemplaar van 'Seven Stars'. Ik ben met name de afgelopen jaren de muziek van Uriah Heep meer en meer gaan waarderen en ik verwelkom dus iedere ontbrekende single met open armen.

* Clifford T. Ward- Jigsaw Girl (NL, Charisma, 1975)
Volgens mijn herinnering is dit de eerste single die ik maandag tegenkom en dat belooft veel goeds! Een plaatje dat al een tijdje op mijn zoeklijstje staat en hier hebben we hem dan: Voor twee euro in een nieuwstaat met het fotohoesje.

* The Wing And A Prayer Five And Drum Corps- Baby Face (België, Atlantic, 1975)
Deze mag uiteraard voor een euro want veel meer zou ik er niet voor betalen. Oergezellige disco voor een zondagavond. Als bonus staat de lange versie op de keerzijde en deze is maar liefst zes en een halve minuut. Hier hebben de Fransen nog wat van kunnen leren want hij is in dezelfde geluidskwaliteit als de korte zijde. Als ik denk aan de Franse Roulette-persingen van omstreeks 1975 met de lange versie op de flip dan is de laatste erg zacht opgenomen. Je moet echter zeeën van tijd hebben wil je eens de b-kant willen opzetten en dus hou ik het wederom bij de korte versie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten