dinsdag 29 maart 2022

Singles round-up: maart 10


Zeeën van tijd vandaag. Ik heb de nummers voor vanavond al bijeen gezocht en moet ze alleen nog in de juiste volgorde plaatsen en overzetten op de uitzendcomputer. Zoals ik gisteren heb geschreven moet ik hoognodig naar de winkel voor brood en andere boodschapjes. Omdat de wind vandaag noordoostelijk is, lijkt het me het meest logisch dat ik het noordoosten in ga en op de terugweg de winkel in Dwingeloo aan doe. Het gaat geen spectaculaire fietstocht worden maar gewoon een paar uur een frisse neus halen. Voor wat betreft de resterende berichten op Soul-xotica: Wellicht een aflevering van 'Het zilveren goud', de kersverse Week Spot en morgen de laatste 'Singles round-up'. Ik hoop op nog enkele Blauwe Bak-aanwinsten vandaag of morgen. De voorgenomen Blauwe Bak Top 45 lijkt van de baan of ik moet vrijdag nog heel veel moed hebben om eentje samen te stellen voor de show van zaterdag. Of het een weekje uitstellen? Nu eerst de laatste zes uit Meppel van vrijdag en dan straks boslucht happen in de omgeving van Dwingeloo en Ansen.

* Mobiles- Amour Amour (NL, Rialto, 1982)
In september vind ik 'Drowning In Berlin' van Mobiles bij dit winkeltje en dat blijkt een zeer aangename verrassing te zijn. 'Amour Amour' is minstens zo interessant. Dat is het aardige aan platen verzamelen: Je ontdekt iedere dag nog nieuwe bands en artiesten. Ik heb op dit moment geen flauw idee of Mobiles méér heeft gedaan maar de platen zijn meer dan welkom!

* Shakespear's Sister- You're History (Duitsland, FFRR, 1989)
Over een paar weken hebben we weer onze traditionele Bananarama-week op Wolfman Radio. Iets dat ooit als een klein grapje is begonnen, is ook écht een traditie geworden. Een collega hoort op de nationale Engelse radio heel veel oudjes van Bananarama voorbij komen en vraagt zich af of het toevallig Bananrarama-week is. Omdat Bananarama aan de wieg heeft gestaan van 'Hats Off' besluiten Lee en ondergetekende het in werking te zetten. Dit jaar gaat de zesde worden. Geen plaatjes van Bananarama in deze 'Singles round-up', maar met Shakespear's Sister wordt het erg 'warm'. Het duo bestaat namelijk uit Siobhan Fahey en Marcella Detroit. De laatste heeft gezongen met onder andere Eric Clapton en de eerste is een voormalig lid van de damesgroep. Deze is dus mooi op tijd voor de festiviteiten van volgende maand.

* Feargal Sharkey- Listen To Your Father (UK, Zarjazz, 1984)
Tja, als je de Nederlandse al hebt en je komt de Engelse tegen? Dan koop je die uiteraard gewoon! Ik heb Feargal afgelopen augustus gekocht in Emmen in de Nederlandse uitdossing.

* Dusty Springfield- Reputation (EEG, Parlophone, 1990)
Een van de laatste latere singles van Dusty welke nog steeds ontbreekt in de verzameling. Een plaatje dat ik wel een beetje ben vergeten, moet ik erkennen. Het zal echter nog negen jaar duren eer ik Dusty echt op waarde ga schatten en helaas is dat tevens de dag dat ze het tijdelijke voor het eeuwige verwisselt. Mijns inziens niet zo sterk als 'Nothing Has Been Proved' of 'In Private' maar leuk om in de verzameling te hebben.

* Pamala Stanley- This Is Hot (NL, EMI, 1979)
De zaak in Meppel lijkt het dealerschap te hebben in deze single. De meeste exemplaren zijn echter Duits en dus kies ik voor de Nederlandse. Het is de typische monotone Eurodisco zoals deze per strekkende meter in Duitsland wordt vervaardigd. Wel erg leuk voor een zondagavond.

* Three Dog Night- The Show Must Go On (NL, Probe, 1974)
Het is niet vaak dat singlehoesjes.nl me van mijn stuk brengt, maar het is vrijdag weer eens het geval. 'Heb ik al', denk ik als ik de single in mijn handen hou. Ik kan immers de 'Hoesbui'(?) voor de geest halen waar ik het hoesje voor heb gebruikt. Er staat me zelfs iets van bij dat ik hem meer dan eens heb 'geleend' van singlehoesjes. Ik ben al halverwege de rij als ik terug ga naar het begin. Nee, ik heb hem niet. Mijn single zit in een neutraal hoesje en sinds vrijdag heb ik dan ook de fotohoes. Qua vinyl moet ik beide exemplaren horen om te besluiten welke schijf mag blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten