donderdag 31 maart 2022

Singles round-up: maart 11


Ik heb de lijst meerdere malen doorlopen. Iets zegt me dat ik nog een nieuwe single moet hebben maar kan me niet bedenken welke het moet zijn. Ik weet dat er een pakketje onderweg is. Ik heb vorige week vrijdag het verzoek gekregen om inklaringskosten te betalen vóór maandag. Dat is er bij ingeschoten en nu zal ik het moeten voldoen in het postagentschap. Ook goed. Ik zou een sms-je krijgen van het agentschap als het er al té lang ligt, maar ik denk dat ik morgen of zaterdag een kijkje ga nemen. In januari heb ik bij de 'Eindstreep' gekeken naar de nog te verwachten singles en dat ga ik vanavond in deze laatste 'Singles round-up' doen. Twee van de drie platen zijn Week Spot geweest en over de derde kan ik geen volledig bericht schrijven. Dan doe ik het dus maar even op deze manier. Eerst een stukje toekomstmuziek.

Mijn vriend Mark heeft het over de 'golden era' als hij het over 'indiesoul' uit de eind jaren tachtig en vroege jaren negentig heeft. Vaak stel je zo'n periode pas jaren later vast maar desondanks heb ik nu al het gevoel dat dit op gaat voor 2022. Is het per slot van rekening toch nog ergens goed in? Het Amerikaanse Colemine-label gaat stug door met het uitbrengen van neo-soul en het Schotse Athens Of The North weet de ene na de andere funk- en disco-obscuriteit vast te leggen op het vinyl. De nieuwe labels schieten als paddenstoelen uit de grond. In 2021 hebben we bijvoorbeeld MD en Soul Direction erbij gekregen. LRK is al een tijdje bezig, naar het schijnt, maar dat label heb ik pas afgelopen maart ontdekt. Dat heeft twee lekkernijen voor me in petto. De eerste twee releases op Stream zouden nu onderweg moeten zijn, het tweede duo zou in april de deur uit moeten gaan. Hierbij de nieuwe platen waar ik nog op wacht.

1. Johnny Horton & Nature- I've Got You (Stream)
2. Los Nombres- Trivialities (Stream)
3. Spice Of Ice- Joy To The World (Stream)
4. Starfire- Make The Most Of It (Stream)
5. Laura Rain & The Caesars- I Am (LRK)
6. Raja-Neé- Come Get Your Love (LRK)
7. Leonard Lothlen Project- In The Presence (Izipho)
8. Roy Roberts- Love On The Line (Izipho)
9. Keni Lewis- Ba'e Brother (Epsilon)

De Stream-singles zijn alle vier repro's van zeer lastig te vinden originele singles. De single en het album van Laura Rain verschijnen beide volgende week en ik kan niet wachten op de single. Raja-Neé is zo mogelijk nóg beter maar deze heb ik niet eerder dan begin juni. Keni Lewis is een paar weken geleden op de post gegaan. Het is een uiterst gezocht plaatje in een funky Northern Soul-stijl. Over de status van de Izipho's weet ik niet veel. Het waren 'pre-orders' maar over een concrete release-datum is niet veel gezegd.

* Aladean Kheroufi- Love! (US, Kimberlite, 2022)
Ik ben er nog niet aan toe gekomen om de oudere Kheroufi-single te kopen. Eigenlijk ben ik ook best content met 'Love!'. Het nummer is zo lekker ontspannend dat ik er wel iedere dag naar kan luisteren.

* Matt Berry featuring Emma Noble- Beatmaker (UK, Acid Jazz, 2022)
De Week Spot van deze week.

* Spider Harrison- Beautiful Day (UK, Athens Of The North, 1971-72, re: 2019)
Niet helemaal een nieuwe single maar wel een fraai kassakoopje bij Record Shack. Deze komt met Matt Berry in een pakketje. Athens Of The North brengt aan de lopende band obscure funkplaatjes uit en biedt in maart 2019 deze van Spider Harrison aan. Omdat ik iets meer gefocust ben op soul dan funk volg ik Athens Of The North niet echt, maar word ontzettend hebberig als ik de soundclips ga luisteren. Spider Harrison is duidelijk een drummer want deze plaat drijft op de trommels. Op de b-kant staat zelfs de track zonder de overige instrumenten en is dus voer voor de breakbeat-dj's. Het is overigens het allerlaatste exemplaar bij Record Shack. Vanaf nu kun je rekenen op stevige prijzen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten