donderdag 20 januari 2022

Week Spot: Percy Sledge


Je zult mij niet horen klagen want ik vind het wel fijn dat ik niet helemaal voor niets naar Steenwijk of Meppel hoef te fietsen. Omdat het met name afgelopen vrijdag erg weinig post is waardoor ik al heel vroeg op de middag klaar ben, durf ik het wel aan om plannen te maken voor de woensdagavond. Het zou rock'n'roll zijn geworden. Eerst naar Steenwijk fietsen voor werk, dan terug naar Uffelte om te verkleden en dan weer op de fiets naar Staphorst en 's avonds weer terug. Ik denk dat ik er niet zo fris bij had gezeten als nu. Op het eerste oog is het niet veel in Steenwijk. Wel een mailing voor een paar wijken. Op een gegeven moment kijk ik niet meer op de klok en blijf door beuken. Als ik dan toch eens op de klok kijk, schrik ik me een hoedje. Ik weet niet waar de uren zijn gebleven, maar ze zijn voorbij gevlogen. Om een lang verhaal kort te maken, ben ik pas na half zes thuis en dan kan ik Staphorst wel op mijn buik schrijven. Ik heb gisteravond een heerlijke ontspannen avond gehad en dat betekent ook een avond rust voor Soul-xotica. Ik moet nog altijd een Week Spot kiezen en opeens weet ik het. Ik heb de afgelopen maanden verschillende singles gekocht van Percy Sledge, maar met name 'Sudden Stop' is een schot in de roos. Dat moest dus maar de Week Spot worden deze week.

Ik kan het me dus veroorloven om mezelf met een Jantje van Leiden ermee af te maken want Percy heeft jaren geleden al eens de Week Spot gehad. In dat verhaal vertel ik ongetwijfeld over hoe ik aanvankelijk niet veel moet hebben van de zanger en dat de originele 1966-persing van 'When A Man Loves A Woman' me opeens doet in zien dat ik het al jaren bij het verkeerde eind heb. Misschien moet ik dan de schuld geven aan 'My Special Prayer' want die plaat kan ik niet kauwen. Neemt niet weg dat Percy een zeer karakteristieke stem heeft welke in veel nummers zeer overtuigend overkomt. Sinds 2017 heb ik mijn schroom voorgoed aan de kant gezet en koop alles wat los en vast zit van de man. Ik ga straks nog even fietsen en heb de keuze tussen Meppel of Dwingeloo. Ik denk de laatste omdat de uitbater van de kringloop me in september heeft beloofd 'binnenkort nieuwe singles toe te voegen'. Het schiet er lange tijd bij in en dan hebben we opeens weer de lockdown. Ook heb ik even gespeeld met Meppel, maar daar heb ik op dit moment gewoon geen zin in. Nee, een uitstapje naar Dwingeloo zie ik wel zitten.

'Sudden Stop' is één van de vele singles die ik bij mijn mannetje in Meppel heb gekocht. Ik heb geen idee of die de sluiting van de afgelopen weken heeft overleefd of niet. Dat zou ik aanvankelijk vanmiddag willen checken plus boodschapjes bij buren Xenos en Action. Dat moet maar een andere keer plaats hebben. Morgen ben ik weer in Steenwijk te bezorgen. Ik zal straks even in de groene brievenbus kijken of de single uit Amerika reeds is gearriveerd, maar het maakt niet uit voor de Week Spot. Ik ga deze week helemaal voor 'Sudden Stop' van Percy Sledge uit 1968.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten