donderdag 27 januari 2022

Week Spot: Jimmy Jackson


Het is een drukke dag geworden zoals ik had verwacht en heb helemaal geen fut meer om te publiceren. Inmiddels is de zin wel weer terug. Ik maak om acht uur meteen een afspraak bij de dokter en moet daar deze ochtend om half twaalf zijn. Intussen ontdek ik tijdens het werk het euvel wat de ontsteking aan de ogen zal veroorzaken. Tussen het bezorgen door word ik ook nog verwacht bij de bedrijfsarts en helaas is er niet veel post te bezorgen. Helaas... want dat betekent dat ik vier uren moet zien te overbruggen. Ik heb het eigenlijk best al een beetje gehad als de lichtjestocht nog moet beginnen, maar in anderhalf uur is de tocht afgelegd en wel. Ik fiets 'toeristisch' naar huis zonder dat daar echt een aanleiding toe is. Eenmaal thuis duik ik meteen mijn nest in en ben nog even wakker om naar de show van mijn collega's te luisteren. Ook vandaag ben ik zo brak als een deur geweest en naast dokters- en supermarktbezoek heb ik vandaag geluierd. Dokter heeft me wel een antibiotica-kuur meegegeven, maar ik voel momenteel dat de heling van nature in werking is gesteld. Ik heb mezelf verboden om mijn oogleden aan te raken, hoewel het soms best jeukt. Ik heb net 'Afterglow' afgesloten en ga nu nog snel even de Week Spot met jullie delen. Morgenavond maar even flink aan de bak met de berichten. Dan onder andere een 'Singles round-up' met extra single want er zat nog eentje in de fietstas...

Het is precies een jaar geleden dat ik ermee ben begonnen: Op de laatste zaterdag van de maand kijk ik specifiek naar singles die ik in die maand heb gekocht. Met de focus op de maanden van 2012 tot en met 2020. Daar komt 2021 nu bij. Om in de sfeer te blijven wil ik dan ook een actuele Week Spot hebben uit de afgelopen maand. Dan kom ik uit bij een erg verrassende single: 'I'd Love You To Want Me' van Jimmy Jackson. Er zijn heel veel mensen met deze naam op Wikipedia maar niet 'onze' Jim. Het komt omdat hij buiten enkele platen voor de liefhebbers eigenlijk niet zoveel heeft betekend voor de muziek. Jimmy Jackson komt op 1 augustus 1945 ter wereld in de wijk Harlem in New York. Zijn moeder is een gospelzangeres en in 1959 doet hij al mee aan talentenjachten in de befaamde Apollo. Daar valt hij in de prijzen maar de volgende veertien jaar doet hij verwoede pogingen om aansluiting te vinden bij een band of een platenmaatschappij. In 1974 wordt hij binnengehaald bij Buddah en mag hij werken met arrangeur en producent Gene Page. 'I'd Love You To Want Me' is zijn eerste single en in 1976 zal hij zijn enige album uitbrengen voor Buddah. Hoewel zijn carrière eindelijk iets op gang komt, staat Jackson dan al op het punt om de muziek als hobby te beschouwen.

Jackson wordt in 1975 agent bij de politie afdeling in New Haven, hoewel hij in dat jaar naast onder andere Melba Moore zal schitteren in de Apollo. Het contract met Buddah loopt af in 1979 en daarna maakt Jackson een plaatje met het damestrio Black Magic en de band Water Witch. Daarna wordt op muzikaal vlak niet veel meer vernomen van Jackson. We weten alleen van zijn loopbaan bij de politie, het feit dat hij vijf kinderen heeft en zich heeft aangesloten bij de Jehovah getuigen. Hij overlijdt op 30 april 2003 en is dan pas 57 jaar geworden.

'I'd Love You To Want Me' van Lobo heeft voor mij zoete herinneringen uit een tijd die ik niet echt als zoet zou willen omschrijven. Ik luister dan ook met gemengde gevoelens naar het origineel. Toch maakt Jackson er een heus groovy en funky feestje van en daarmee is het wel een van de meer verrassende covers n de soul. Het mag deze week de Week Spot heten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten