dinsdag 18 januari 2022

Singles round-up: januari 7


Omdat het zo lekker gaat, gooi ik ook meteen de tweede aflevering er achteraan. Dan kan ik het nu wellicht even hebben over de blijde verwachtingen? Er is natuurlijk een vracht van Mark onderweg maar het zou me niets verbazen als die pas in februari binnen komen. Ali van Cannonball heeft onderzoek gedaan naar het ontbrekende pakket en heeft besloten het opnieuw te verzenden. Ik kan niet ontdekken of het is geretourneerd of zoek is geraakt. Waarbij dus ook nog een kans bestaat dat ik binnenkort twee exemplaren van iedere single heb. Dan kunnen we even vooruit! Verder zou de Amerikaanse single morgen of donderdag moeten arriveren. Ik heb prompt de extra invoerkosten betaald en dat moest voor gisteren plaatsvinden. Wel een beetje bizar omdat ik bij Discogs al flink veel invoerkosten heb betaald, maar vooruit maar... Als de plaat morgen arriveert en ik het héél gemakkelijk wil hebben, maak ik deze plaat tot Week Spot want ik heb de groep onlangs nog als Week Spot gehad. Dan vervolg ik nu de reis door de twaalf platen van Discogs en hierbij wordt het niet later dan 1973!

* Cliff Richard & The Shadows- Visions (UK, Columbia, 1966)
Onder het mom van 'plaatjes die ik altijd nog eens moest hebben', heb ik recent interesse gekregen voor 'In The Country' van Cliff Richard. Dat hoeft me de kop niet te kosten. Ik zoek ook bij René even op Cliff en tref dan zijn erg leuke verzameling. Naar verluid is de eerste eigenaar een vader die met zijn dochter regelmatig naar fanclubdagen van The Shadows gaat. Als de hoesjes van de singles teveel slijten, maakt hij ze zelf. Stevige gelamineerde kartonnen hoezen met de voorkant van het oorspronkelijke hoesjes. 'Visions' verschijnt namelijk met twee verschillende hoesjes in ons land. De ene is zwartwit terwijl de andere een rode gloed heeft over de foto van Cliff. In het hoesje zit dan weer de Engelse persing en dat is ook wel fijn. Eigenlijk zijn The Shadows alleen van de partij op de b-kant. Ik moet bekennen dat ik nog nooit van B. Ebinghouse heb gehoord die hier het orkest leidt.

* The Searchers- He's Got No Love (NL, Pye, 1965)
Een 'thuisbrenger'. Ook zo'n plaatje dat al een tijd op mijn verlanglijstje staat. Deze mag zonder hoes voor een euro. Ik heb trouwens wel mindere exemplaren getroffen voor een euro, het is zeer acceptabel in mijn oren maar dan opnieuw... ik ben immuun geworden voor krasjes. Het hoort erbij met een plaat van bijna 57 jaar oud. De envelop-hoes mag nog altijd eens als deze voordelig op mijn pad komt.

* Dusty Springfield- Don't Forget About Me (NL, Philips, 1969)
Eigenlijk zou ik willen wachten totdat ik hem eens met fotohoesje zou treffen, maar ik vind dat ik lang genoeg heb gewacht. Het is acht jaar en een paar dagen geleden dat ik het optreden in Watford heb gedaan en ik heb in de weken ervoor het plan om de set te besluiten met 'Don't Forget About Me' van Barbara Lewis. Dat ben ik helemaal vergeten als ik sta te draaien en het is vooral uit novelty-overwegingen dat 'Do I Love You' van Frank Wilson de afsluiter is. Qua zang is Dusty een serieuze concurrent van Barbara, het is het Memphis-arrangement dat dit anders doet klinken dan Lewis en het nummer past ook deze jas. Er is echter nóg een reden om deze plaat aan te schaffen: De b-kant. 'Breakfast In Bed' is zonder meer mijn favoriet van 'Dusty In Memphis' en nu heb ik het eens op single. Dat klinkt zó fijn dat het met stip in de Blauwe Bak-koffers mag staan.

* The Ventures- Instant Mashed (NL, Liberty, 1962)
Als ik het van tevoren had geweten? Afgelopen zondag heb ik de jaren zestig-bak met The Ventures in 'The Vinyl Countdown' gehad en heb in de 'New additions' 'Walk Don't Run' gedraaid. Dat had achteraf gezien een 'Trouble shot' kunnen zijn als ik deze bak even had uitgesteld. Ik kan moeiteloos een uur luisteren naar The Ventures. Als ik bij een vroegere kameraad in Steenwijk op bezoek ga, komt er altijd wel een elpee van de gitaargroep voorbij. 'Instant Mashed' komt uit de weken dat de 'Mashed Potatoes' de laatste dansrage is. Dat is The Ventures ten voeten uit: Een zeer professionele groep dat heel snel kan inspelen op een nieuwe trend of rage.

* The Ventures- Theme From 'A Summer Place' (NL, Liberty, 1969)
Opvallend: Terwijl 'Instant Mashed' van 1962 is en in stereo, daar is deze ongelofelijk mono. Terwijl het nummer oorspronkelijk nóg ouder is. Het verschijnt voor het eerst in 1960 maar The Ventures maakt deze uitvoering in 1969. We hebben jaren geleden op een forum eens een top-zoveel van instrumentale nummers gedaan en ik geloof dat 'Summer Place' dan de nummer 1 is. Het is en blijft een prachtige melodie en in het origineel komt het van zoete violen. Bij The Ventures is dit vanzelfsprekend vervangen door gitaren terwijl het wel de ritmische piano als basis heeft.

* Wizzard- See My Baby Jive (UK, Harvest, 1973)
Deze heb ik al in de Nederlandse uitdossing met fotohoes en normaal gesproken zou ik deze hebben overgeslagen. Ware het niet dat ik een paar jaar geleden nog 'Angel Fingers' en 'Ball Park Incident' in de Engelse persingen heb gekocht en dus mag deze ook mee. Het klinkt ook meer solide dan de Nederlandse persing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten