dinsdag 30 november 2021

Eindstreep: november 2021


Het is precies zoals ik een week geleden heb beloofd: Komende dinsdag zit ik op dertig berichten. In december mag ik mezelf weer zien te herpakken want dat is doorgaans een drukke maand. Morgen of donderdag ga ik aan de slag met de Blauwe Bak Top 100 en omdat de Week Spot uit de onderste 18 afkomstig moet zijn, kan ik deze niet eerder kiezen als wanneer de lijst compleet is. Komend weekeinde wil ik los gaan met de eerste twee afleveringen en vervolgens iedere vrijdag, zaterdag en zondag tot en met kerst. Of de nummer 1 moet onverhoopt geen Week Spot zijn geweest, dan volgt de nummer 1 immers op dinsdag. Dat is allemaal nog een hele tijd vooruit en eerst moest ik maar een streep zetten onder de singles die ik deze maand heb gekocht. Ik wil ook nog even het aantal Blauwe Bak-singles voor jullie uitrekenen, maar nee... dat kan ik ook in een Top 100-bericht kwijt. Aan de hand van de berichten hier raak ik in de war met tellen. Een ruwe schatting komt uit op ongeveer 300 singles voor de Blauwe Bak. Laat me nu eerst concentreren op de maand dat ik het 'rustiger aan' zou doen met platen kopen en jullie ontvangen maar liefst twee top tien-lijstjes.

Ik zie nu dat ik nog net onder het aantal van vorige maand ben gebleven. In oktober heb ik 130 gekocht en deze maand zou ik op 125 uitkomen. Vijf uit voorgaande maanden reken ik niet mee omdat die nog onderweg zijn. Twee daarvan heb ik daadwerkelijk in november afgerekend, de rest al in voorliggende maanden. De Blauwe Bak is deze maand de feitelijke winnaar maar dat heeft er ook veel mee te maken dat ik nogal wat dubbele singles en upgrades heb gekocht voor de gele bakken. Ik tel 48 voor de Blauwe Bak en 39 voor de gele. Ruim 31 singles reken ik als 'dubbel' hoewel daarbij bijvoorbeeld ook de originele persing van Big Wheel zit. Als ik een heruitgave heb en het origineel koop, wil ik deze nog wel eens rekenen tot een nieuwe aanschaf. Daarin ben ik niet altijd even consistent en dat geef ik ruiterlijk toe. Ik begin eerst met de top 10 uit de Gele Bak-singles.

1. Stealin' - Uriah Heep

2. Look Back America - The Buoys

3. Thunder Island - Jay Ferguson

4. A Day Begins - Greenfield & Cook

5. Metal Guru - T.Rex

6. Souvenir - Orchestral Manoeuvres In The Dark

7. Paper Plane - Status Quo

8. Be Mine - The Tremeloes

9. Hi Hi Hazel - The Troggs

10. Looking For Clues - Robert Palmer

Tot slot de top tien van de Blauwe Bak-singles. Deze is even spannend als het samenstellen van de Blauwe Bak en ik vermoed dat die laatste flink wat tijd in beslag gaat nemen. Ik heb het nadeel dat ik geen 'Vakantiemixen' heb gehad waardoor ik een flink aantal platen zal moeten draaien om een besluit te maken over de lijst. Dat doe ik dan weer niet bij het samenstellen van de 'Eindstreep'. Ik denk dat ik wel tevreden kan zijn met de volgende lijst.

1. Win Your Love - Billy Jones

2. When I See Your Smile - Realside

3. Plastic Man - The Real Thing

4. More Than Just Friends - The Jackson Sisters

5. Dido - Names & Faces

6. Everything's Wrong - Chubby Checker

7. All Purpose Love - The Village Choir featuring Lee McDonald

8. Baby I Love You - Aretha Franklin

9. Give A Little Love - Rupert Blaize

10. Melting Pot - Booker T. & The MG's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten