woensdag 30 juni 2021

Eindstreep: juni 2021


Bijna niet voor te stellen, maar 2021 is alweer voor de helft voorbij. Het is vooralsnog een 'vreemd' jaar geweest, maar op zichzelf ook weer niets vreemder dan 2020. Een beetje meer van hetzelfde. Ik hoef echter nog niet terug te kijken op het jaar 2021 en fiets- en wandeltochten te herinneren, maar ik kan wel alvast een balans op maken van de singles tot dusver. Waarvan eentje nog altijd op zich laat wachten. Ik ben vanmorgen weer eens naar de Bandcamp-pagina gegaan en dat heeft er alle schijn van dat het vinyl nu wel beschikbaar is. Ik wacht nog op antwoord van de band. Hun nieuwste single is namelijk ook erg de moeite waard en wil ik wel bij het pakketje hebben. Ik reken deze single echter gewoon mee in het totaal over het eerste half jaar van 2021. Op dit moment wacht ik nog op één bestelling welke al wel op de bus is gegaan. Adriana Evans is al voor het weekend gearriveerd, die gaat eveneens mee in een volgende 'Singles round-up'. Ze mag echter haar debuut maken in de top tien over deze maand.

Ah, dat is eenvoudig! Ik heb vorig jaar op deze datum ook een telling gehouden over de eerste zes maanden van 2020 en dus heb ik vergelijkingsmateriaal. Doordat Albert me in januari 2020 een flinke partij jaren tachtig en negentig heeft doen toekomen, loopt de Gele Bak op 30 juni van dat jaar voorop: Ik heb dan 123 voor de Gele Bak tegen 106 voor de Blauwe Bak. Ik weet niet of ik daar de vier 12"-singles bij heb gerekend. Ik zou in totaal 28 dubbel hebben. Als ik naar de gegevens van 2021 kijk, dan heeft de Blauwe Bak een stevige voorsprong. 170 maal soul en aanverwante stijlen tegen 70 in de Gele Bakken. Ik heb nu zestien dubbel of als upgrades. 157 tegenover 156 en dus kan ik vaststellen dat we op gelijke hoogte zitten als 2020. In de eerste helft van 2019 heb ik 299 singles waarvan de meesten voor de algemene bakken. In 2018 heb ik dit onderdeel overgeslagen en verder wil ik ook niet het verleden in.

In juni 2020 tel ik in totaal 71 singles. Daarvan heb ik drie dubbel en zijn achtentwintig voor de Blauwe Bak.  De Gele Bak wint dus ook deze maand met veertig singles. Dat heeft zo zijn weerslag op de top tien van deze maand. Die moet er als volgt uitzien:

1. Downtown - One 2 Many

2. I'm Standing By - Eddie Holloway

3. Looking For Your Love - Adriana Evans

4. In Your Eyes - Massada

5. Love's Gonna Get You - Jocelyn Brown

6. Life Is Like A Checker Board - Catherine Miller

7. It's Easier To Laugh Than Crry - Patti Austin

8. Silly Boy - Jackey Beaver

9. Blackstar - Georgie Davis

10. Just Another Guy - Stage IV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten