maandag 15 maart 2021

Het zilveren goud: maart 1996 deel III


Ik ben het weekend begonnen met achterstand en dit is alleen maar meer opgelopen in de afgelopen dagen. Wellicht dat ik straks nog een foto toevoeg als excuus, maar misschien ook niet. Ik moet immers ook nog met 'Tuesday Night Music Club' aan de slag. De zesde verjaardag als ik me niet vergis. Ik geloof dat ik op 17 maart 2015 'tijdelijk' met de show ben begonnen, maar na een paar weken is het al duidelijk voor mij dat dit een blijvertje is. Zoals de meeste shows want ook 'Afterglow' bestaat bijna vijf jaar, om maar te zwijgen over 'Do The 45' (8 jaar) en 'The Vinyl Countdown' (bijna 8 jaar). Ik heb wederom nagedacht over maart 1996 en even meen ik een extra herinnering te hebben, maar die ben ik alweer kwijt of het is de associatie met maart 1995. Ik heb een verhaaltje maar dat wil ik komende woensdag gebruiken voor 'Het zilveren goud'. Gezien ik nog andere 'business' heb te doen, wordt het vanavond voornamelijk een foto met de singles.

De zesde single van vanavond is best een beetje opmerkelijk. Ik heb de plaat al vanaf 1993 in mijn collectie maar het heeft blijkbaar nooit een kaartje gekregen. Dit kan ermee te maken hebben dat dit eerste exemplaar in een erbarmelijke staat is. Wellicht komen we de plaat weer tegen in 'Het zilveren goud' want ik heb in 1996 ook de Scandinavische mix gekocht op single. De single uit deze aflevering is de Nederlandse persing en dus met het gospel-intro en zonder de gitaarsolo in de brug. De Deense begint waar de drums in vallen en heeft wel de solo in de brug. Als ik erover na denk dan heb ik Bing Crosby in september of oktober 1996 gekocht, maar het is me wel goed zo. The Rooftop Singers komt volgens mij van hetzelfde adres. Het is echter hoe 'Het zilveren goud' voor een groot deel van dit jaar zal verlopen: Het zijn singles waar ik niet zeker van ben wanneer ik ze precies heb gekocht, maar het zijn plaatjes die ik wel vóór 1998 in Nederland heb verzameld.

2434 L'eau Vive-Guy Béart (NL, Philips, 1958)
2435 White Christmas-Bing Crosby (Duitsland, Brunswick, 1959)
2436 One Of Mine-Jimmy McGriff (NL, Funckler, 1964)
2437 Tom Cat-The Rooftop Singers (Duitsland, CBS, 1963)
2438 EP Verliefd Op Peter-Sweet Sixteen (NL, Philips, 1958)
2439 Are You Ready-Pacific, Gas & Electric (NL, CBS, 1970)

De single van The Rooftop Singers blijkt nog wel interessant. Ik heb vermeld dat het op CBS is, maar in werkelijkheid is het een geel label zonder een verwijzing naar CBS, behalve dat het 'overgenomen is van CBS' met het catalogusnummer van de reguliere single. Hoe het verder zit met de single weet ik niet, maar het duidt op een speciale uitgave en wellicht voor een ECI-achtige boeken- en platenclub? Of is het uitgegeven aan dansscholen? Wie het weet mag me een briefkaart sturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten