dinsdag 9 maart 2021

Blauwe Bak Veteranen deel 65


Dat ik gisteravond niet meer dubbel heb gepubliceerd, ligt hem ditmaal niet aan mij. Ik denk niet dat het bewust is gebeurd, maar om kwart over één heeft Ziggo er niet zoveel zin meer in en ik blijf tot drie uur verstoken van internet. Intussen heb ik mezelf voor een andere taak gezet waarvoor ik geen internet nodig heb en maak dat af. Toch is er geen man overboord en ik kan nog wel een foto vinden in het archief welke ik nog niet heb gebruikt. Toch denk ik dat de Week Spot tot morgen blijft liggen en 'Het zilveren goud' wellicht even wordt uitgesteld. Er komen namelijk drie porties singles mijn kant op. Voor de variatie ligt de nadruk eens op de Gele Bak en bevat iedere portie een 'big want'. De eerste wordt morgen overdag door DHL bezorgd en wellicht komt het PostNL-pakketje dan eveneens binnen. Een derde partijtje komt uit Denemarken en is nog niet op de post gegaan. Overigens kan ik melden dat Cultures Of Soul heeft laten weten dat de 'Divine Funk'-box vertraging heeft opgelopen vanwege drukte bij de perserij en deze wordt in de tweede helft van maart verstuurd. Ik denk dat Pasen een goed uitgangspunt kan zijn bij deze box. Ik heb in ruim een maand geen 'Blauwe Bak Veteranen' gedaan en ga dat vieren met een dubbeldikke aflevering. Vandaag schuif ik zestien singles op in de tijd en dat zijn dan slechts twee weken in mei 2016.

De ligfiets staat nog altijd 'ziek' te zijn in de fietsenschuur. Toch vermoed ik dat hij ergens dit jaar voor een renovatie zal gaan. Zoals de financiën op dit moment zijn, kan ik mezelf dit permitteren. Qua onderdelen wordt het misschien allemaal wel wat lastiger. De goede mensen van Nazca zijn al een paar jaar aan het afbouwen. Ze hebben een huis gekocht in Frankrijk waar ze de oude dag willen slijten. De modellenrange is flink in gedund en een jaar geleden laten ze weten alleen nog tandems te zullen vervaardigen. Dat is in het uiterste begin van de corona en bijna een jaar later zien de zaken er heel anders uit. Ze hebben dus besloten een punt erachter te zetten. Ik heb zaterdag gezien dat de showroom nog lang niet is leeg verkocht en ik hoop dat de webshop nog een tijdje blijft functioneren.

In de periode dat ik de zestien singles koop, heb ik echter nog mijn bedenkingen bij de Pioneer. Het opstappen en wegfietsen wil maar geen routine worden en ik probeer het zoveel mogelijk buiten het zicht van publiek te doen. Het moet binnen nu en een paar weken wel normaal worden voor mij of anders zal ik moeten aanvaarden dat ligfietsen niet geschikt is voor mij. Ik weet niet meer hoe het is gegaan, maar opeens heb ik de smaak te pakken. Veel van de singles hebben dan ook fietsherinneringen, ook al is dat niet direct. De 'Vakantiemixen' laat ik enkel op me inwerken tijdens wandeltochten of bij een ritje met de bus of trein. Er zijn slechts twee singles die herinneren aan een fietstocht. Ik zie dat het op een woensdag is geweest en dan komt opeens de herinnering boven drijven. Ik hoef alleen maar naar mijn voeten te kijken, want het zijn veredelde pantoffels geworden voor mij.

Als kind heb ik geregeld sandalen in de zomer. De 'Jezus-Nikes' maken een comeback voor mij aan het begin van de nieuwe eeuw. De bevriende priester in Engeland loopt 365 dagen in het jaar met blote voeten op sandalen en ik krijg mijn eerste paar van hem. Ze zijn van zijn vader geweest die abnormaal grote voeten heeft voor een Engelsman. Hij weet ook precies te vertellen dat zijn vader ze in 1967 heeft gekocht. Hoe meer 'flower power' wil je het hebben? In 2001, 2002 en 2009 loop ik voor het grootste deel van het jaar met blote voeten in sandalen. Er is alleen één probleem: Ik heb last van zweetvoeten en de geur is niet te beschrijven als dit trekt in rubberen zolen van sandalen. Van de verhuispremie wil ik wel weer een paar sandalen hebben, maar nu meteen met de intentie om sokken te dragen. Ja, ik weet dat het niet hip is, maar de sandalen zijn dermate kostbaar dat ik ze niet zweterig en muf wil hebben. En met succes want ik gebruik ze vijf jaar later nog volop! Nu vooral in huis omdat de 'dagelijkse' schoenen me té lomp zijn voor binnen. Ik haal de sandalen op deze woensdag 11 mei 2016 bij de specialist in Ruinerwold. De fysieke winkel bestaat niet meer en ik heb geen idee of hij de handel nog doet over het internet. Ik heb ze thuis uitgezocht en kan ze ophalen in de winkel. In Meppel ga ik langs bij 'De Tafel' om het nieuwe schoeisel te vieren met singles en daarna ga ik aan het werk. Dat is zo'n beetje de herinnering van deze aflevering van de 'Blauwe Bak Veteranen'. Nu maar snel verder met de singles.

828. I'll Be What You Wnat Me To Be-Charles Brinkley & Fully Guaranteed (US, Music Machine, 1975)
829. Nobody-Sonji Clay (US, Songee, 1968)
830. Stay Away From Me-Major Lance (US, Curtom, 1970)
831. Winners Together Or Losers Apart-George & Gwen McCrae (US, Cat, 1976)
832. Give Me A Little Sign-Timmy Willis (UK, Epic, 1972)

Bij Timmy Willis twijfel ik heel erg en ik zou eigenlijk de 'Singles round-up' erbij moeten pakken om het op te zoeken. Daar heb ik op dit moment niet zoveel zin in. Bovenstaande platen komen van Mark, waarbij Timmy Willis lijkt alsof die van dezelfde dealer komt als Lou Pride en Richard 'Popcorn' Wylie. Toch lijkt het me stug dat ik driemaal bij deze man heb besteld en dus reken ik het tot een plaat van Mark. Ik reken de singles af op dinsdag 10 mei 2016 en ze staan alle vijf in de koffers.

833. Girl-Bloodstone (UK, Decca, 1972)
834. Ghetto Child-The Detroit Spinners (Duitsland, Atlantic, 1973)
835. This Girl-Cookin' On 3 Burners (UK, Freestyle, 2009)

Bloodstone en Detroit Spinners zijn de singles die ik op de middag koop van de sandalen. Dat is woensdag 11 mei. Waar de sandalen al lang niet meer mijn dagelijkse buitenschoeisel is (of het moet zéér warm zijn en ik moet een vrije dag hebben), staan beide singles tegenwoordig in de reserve-Blauwe Bak. Het is op een ochtend dat ik wakker word en ik zweer dat ik zojuist 'This Girl' van Cookin' On 3 Burners op QMusic heb gehoord. Hoe zou dat kunnen? Het blijkt toch waar te zijn want de Franse producent Kungs heeft een remix gemaakt van het nummer. De single is dan al niet goedkoop want het is al jaren een cult-klassieker in de Engelse soul-scene. Ik weet dan toch een vriendelijk geprijsd exemplaar te vinden. Helaas valt het net buiten de periode dat mijn post wordt doorgestuurd en even dreigt het in Nijeveen te arriveren. Uiteindelijk wordt het geretourneerd en kan ik nog eens de verzendkosten aftikken voor de plaat. Ik betaal de plaat in eerste instantie op 16 mei en hou deze datum aan voor de 'Blauwe Bak Veteranen'. Het duurt uiteindelijk tot juni eer ik de plaat in huis heb.

836. He's So Good And I Thank Him-Jackson Southernaires (US, Song Bird, 1972)
837. Lead Me On-The Pearly Gates (US, SPT Gospel, 1974)
838. Take Hold Of God's Hand-Psalms Of Joy (US, Memoria, 1973)
839. Bring My Buddies Back-Change Of Pace (US, Stone Lady, 1971)

Een van de Jeffries-broers van Rarenorthernsoul is eveneens verzamelaar van gospel, hoewel ik moet benadrukken dat hij meer in de 'rocking gospel' zit. Bij tijd en wijle biedt hij eveneens gospel aan via de webshop en soms voor absurde prijzen. In mei 2016 heb ik nog genoeg geld op de bank staan om een paar bij hem te kopen en met name Pearly Gates is erg duur geweest. Het is dan wel een echte 'novelty': Het is een kneuterig ingespeelde cover-versie van 'Rock Your Baby' van George McCrae met een alternatieve tekst. Psalms Of Joy is nog altijd één van mijn favorieten uit de gospel-koffer. Op 18 mei reken ik dit trio af. Mark heeft net een exemplaar van Change Of Pace verkocht en ik baal er van. Het beslaat twee categorieën voor mij: Gospel en Viernam-discs. Ik haal de mijne van Discogs en sindsdien heeft het lopen switchen tussen gospel en Blauwe Bak-koffers en reserve-Blauwe Bak. Inmiddels staat het in de laatste. Ik reken de plaat af op 22 mei.

840. Sunny-Sam Baker (Duitsland, Monument, 1967)
841. Give More Power To The People-The Chi-Lites (NL, MCA, 1971)
842. Think It Over-Cissy Houston (UK, Private Stock, 1978)
843. Here's Tomorrow-Limmie & Family Cookin' (UK, Avco, 1974)

Ik bestel een flinke stapel blanco witte hoesjes bij 45toeren-punt-nl waar ik nog steeds van gebruik. Ook kies ik een aantal singles uit van de webshop. The Chi-Lites staat daarvan in de reserve-Blauwe Bak terwijl Sam Baker juist sinds een jaar in de koffers staat. Oorspronkelijk koop ik Limmie & Family Cookin' in de Duitse persing met fotohoes. Even later tref ik de Engelse persing bij de kringloop in Havelte maar deze is zo krom als een hoepel. Uiteindelijk kom ik een betere Engelse persing tegen in Emmen en dat is iets meer dan een jaar geleden. Deze staat inmiddels in de koffer en de Duitse staat in de Gele Bak. Toch hou ik 24 mei aan als datum van toevoeging aan de Blauwe Bak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten