donderdag 8 oktober 2020

Week Spot Kwartet: week 41


Als postbode moet je doorgaans wel over een spatje regen kunnen en je hoort mij dan ook niet snel klagen. Daar komt bij dat ik een anderhalf jaar in een bijzonder regenachtig gebied in Engeland heb gewoond. Een buitje kan ik best hebben. Aanhoudende motregen vind ik nog het ergste, maar ook het weer van vandaag lokt niet aan om naar buiten te komen. En toch zal ik in actie moeten komen om de post rond te brengen in Meppel. Ik heb begrepen dat morgen een soort stilte na de storm wordt waarna de regen zaterdag een comeback gaat maken. Omdat ik morgen niet heel vroeg hoef te beginnen, kan ik nu nog wel even publiceren. En wat gaan we morgenavond doen? Ik was in eerste instantie niet van plan om een 'Dodenrit' of iets dergelijks te doen, maar heb inmiddels vier artiesten op papier die ons afgelopen dinsdag zijn ontvallen. Wellicht dus toch nog aandacht voor Eddie Van Halen en de overige drie? Dat zien we morgen wel weer. Nu eerst de Week Spots van de afgelopen vier jaar.

2016: There's Gonna Be A Showdown-The Rance Allen Group (1972)
Binnenkort ga ik in 'Rondom 10' terug naar oktober 2016, maar ik kan vandaag alvast een beginnetje maken. Op dinsdag 4 oktober arriveren de gospel-singles waarvan The Rance Allen Group eveneens deel uitmaakt. Ik heb daar nog flink geluk mee gehad! De plastic-containers worden deze dag geleegd en het valt me op dat de groene brievenbus van de buurvrouw er niet hangt. Deze groene brievenbussen kun je met een beetje kracht zo van de paal lichten. We hebben dan het vermoeden dat de brievenbus door iemand in de container is gegooid. De jongelui in het dorp houden zich vaker bezig met dit soort praktijken want ook mijn brievenbus ligt meerdere malen in de greppel of in een weiland. De buurvrouw heeft echter het meest last van brievenbus-terreur. Haar bus wordt nog een keer opgeblazen met vuurwerk. Die van mij is ongeschonden. Het had dus maar niets gescheeld of mijn brievenbus mét platen waren de vuilniswagen in gegaan? Er zitten niet hele zeldzame singles in het pakket maar ik zou mijn leven niet zonder 'Showdown' kunnen voorstellen.

2017: Now That We Found Love-The O'Jays (1974)
Zo kleeft aan menig plaat een herinnering. Deze van The O'Jays neemt me terug naar een zaterdag in 2017. Het is september en 'misschien de laatste mooie dag van het jaar' (vrij naar Daniël Lohues). Ik moet post bezorgen in Steenwijk en maak een rondje langs de kringloopwinkels. Dat eindigt in Meppel bij de 'oude' kringloopwinkel waar ik onder andere deze van The O'Jays uit de bakken haal. Het is pas bij thuiskomst dat ik ontdek dat dit het nummer is dat ik altijd heb toegeschreven aan Third World. Dat maakt dat de plaat niet veel later wel de Week Spot moet worden. De laatste tastbare herinnering aan de zomer van 2017.

2018: It's All Up To You-The Blossoms (1972)
Ik heb al langere tijd een fascinatie voor platen op de Contempo- en Mojo-labels. Als Mark deze van The Blossoms aanbiedt als een Engelse persing en ik ontdek dat het op Mojo is uitgebracht, ben ik vlug bereid. De Youtube-links die hij heeft geplaatst werken niet in Nederland door een copyright-verhaal. Ik koop deze single dus blind en dat is me goed bevallen. Aanvankelijk is 'Touchdown' de favoriete kant, maar al gauw ga ik voor 'It's All Up To You'. Tegenwoordig switch ik nog wel eens tussen beide singles. Het valt me namelijk op dat het met de 'Touchdown'-kant naar voren in de koffer staat.

2019: Baby Goodnight-Genty (1979)
Wie had in 2012 kunnen geloven dat ik ooit zou zwichten voor pure ballades? Genty is vanaf het begin al een favoriet maar de echte kennismaking is ruim een half jaar later. Ik fiets een keer van werk naar huis als deze voorbij komt op de mp3-speler en dan stopt de wereld voor mij voor vier minuten. Dat komt zo hard binnen dat ik besluit dat het binnenkort de Week Spot moet worden, ook al is vrijwel geen informatie te vinden over de band. Ik heb een jaar geleden dan vooral over Isaac Hayes en diens' toenmalige vrouw Mignon geschreven. Nu kijk ik al stiekem uit naar zaterdag als ik hem weer mag draaien. Dan komen ook de Week Spots van vorige week aan bod want ik heb afgelopen zaterdag een 'Do The 45' overgeslagen. Nu neem ik morgenavond vrij en zorg ik dat ik fit ben voor de show van zaterdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten