maandag 26 oktober 2020

Rondom 10: oktober 2016


Soul-xotica bestaat nog altijd tien jaar en dit wil ik nog tot maart blijven vieren. Ik doe dat onder andere middels 'Rondom 10'. Iedere maand een terugblik op dezelfde maand in een volgend jaar. Dat brengt ons vanavond in oktober 2016. Het einde van een legendarische zomer. Ik woon inmiddels een half jaar tot volle tevredenheid in Uffelte en maak dagelijks kilometers op de Pioneer. Ook lijk ik nog wel eens gebruik te maken van de Multicycle, maar dat is niet vaak geweest. Ik zet de kilometerteller van de Pioneer wel weer op een niew duizendtal. De zomer is voorbij en de herfst valt in. Dat heeft normaal gesproken een resultaat op mijn gevoel maar in 2016 blijft het desondanks genieten met een hoofdletter G. Vanavond mag ik dus andermaal terug naar oktober 2016.

Van de weg tot aan mijn voordeur is niet belachelijk ver lopen. Ik geloof dat ergens een wet voorschrijft hoe groot de afstand mag zijn van de openbare weg tot aan de brievenbus en verbaas me bijna dagelijks, tijdens het post bezorgen, over adressen waar ik véél verder moet lopen. We hebben echter drie groene brievenbussen aan de weg staan en dat scheelt wel geklepper met de brievenbus en inkomende tocht. Ik zal het even afkloppen want de laatste tijd is het vrij rustig. Rond oktober 2016 heeft de lokale jeugd het voorzien op de groene brievenbussen. Ik krijg eerst al eens de melding dat ze mijn brievenbus op een zondagmiddag uit een weiland hebben gehaald. De zondag van de platenbeurs haal ik hem zelf uit een greppel even verderop en de groene brievenbus van de buurvrouw 'verdwijnt' op een klaarlichte doordeweekse dag. Ze krijgt een oude groene brievenbus van een buurvrouw en niet veel later klapt die uit elkaar door vuurwerk. Mijn brievenbus wordt verder met rust gelaten. Uiteraard zorg ik ervoor dat die oudejaarsdag binnen staat en ook met de feesten in Havelte als ik het niet vergeet.

Vorig jaar, in 2015, ben ik al op de fiets naar 'De Singel' geweest in Zwolle voor de platenbeurs. Dat is een groot succes! Ik verwacht alleen maar standjes met duurdere platen maar ga afgeladen met singles terug naar Nijeveen. In 2016 bereid ik me beter voor en neem de 'zondagse' koffer mee. Ofwel: De oude gospel-koffer. Het leuke is dat ik tijdens de afgelopen vakantie (in 2020) op zondagochtend opeens op een punt ben waar ik ook tijdens de fietstocht naar Zwolle ben geweest. Ik verbaas me erover hoe ik moet zijn gefietst om daar uit te komen? Anno 2020 slaat de twijfel opnieuw toe en fiets ik terug naar het fietsroutenetwerkbordje om te zien of ik wel de juiste richting in ga. Evenals de vorige platenbeurs is het nu ook weer niet om over naar huis te schrijven. Ik heb het dan over het weer. Het is wel zonnig, maar ook een erg krachtige zuidwestenwind en met stevige, winterse, buien. Veel later dan aanvankelijk gepland arriveer ik in Zwolle. De platenbeurs is een succes en ik koop een karrenvracht aan platen. Toch moet ik al snel weer terug want ik heb nog altijd geen koplamp op de Pioneer. Bij Havelte gaat de straatverlichting aan en dus heb ik het weer nét gered!

De dag ervoor hebben we 'iets' met de familie gedaan, maar ik kan me niet herinneren wat? Wel weet ik dat ik in dat weekend op Soul-xotica vier dat ik 7,5 jaar van de drank ben. Volgend jaar dus het 12,5 jarig jubileum. Verder gaan de zaken onverminderd voort op Soul-xotica. Week Spots, Week Spot Kwartet en Raddraaien plus de nodige 'Singles round-ups' van de singles die ik in Zwolle heb gekocht. Tegen het einde van de maand zet ik de teller van de Pioneer op vierduizend. Anno 2020 verplaats ik me op een oude e-bike van de zaak en daarmee heb ik al drieduizend kilometer gefietst sinds half maart. Wat ontbreekt zijn de pleziertochtjes op de e-bike. De Pioneer gaat het ooit nog wel eens doen, ik zoek alleen even het juiste moment uit en met de naderende winter is dat geen optie. De foto is genomen op de terugweg van de platenbeurs met de vangst platen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten