zondag 11 oktober 2020

Eretitel: 'Rain'


Ik heb het donderdag nog over een soort van 'Dodenrit' maar op ene of andere manier heb ik daar niet zoveel zin in. Ik blijf het dus eindeloos uitstellen. Eddie Van Halen is genoeg in de media geweest, dus daarover hoef ik me niet schuldig te voelen. Dat tegelijk in Nederland Tony Vos is overleden, is bij minder mensen bekend. Bandleider, Veronica-dj (en zelfs een jaar programmaleider), producent en arrangeur Tony Vos is 90 jaar geworden en brengt een goed deel van zijn leven door als echtgenoot van Tineke de Nooij. Johnny Nash is ons eveneens ontvallen en hij is tachtig geworden. Ik was al een tijdje van plan om Nash nog eens een Week Spot te gunnen en dat gaat binnenkort gebeuren. Zijn leven behandel ik dus over een tijdje in het Week Spot-bericht. Dan is tot slot nog reggae-artiest Bunny Lee. Ook hij heeft afgelopen dinsdag het tijdelijke verruild voor het eeuwige. Los hiervan heb ik nog een ideetje voor een rubriek in de weekeinden en wellicht dat ik hier een dezer dagen nog mee bezig ga. Eerst maar een aflevering van de 'Eretitel' want daar zijn er genoeg van. Deze week een titel die ik gisteravond niet meer kon zien of luchten: 'Rain'.

3. The Beatles (1966)
Het is al een tijdje de gewoonte dat ik samen met een collega op zaterdag in Nijeveen ga bezorgen. Ik ontwaak al een beetje aan de late kant en kijk meteen op de Buienradar. Deze vertelt me dan dat het na één uur nagenoeg droog zal zijn in Nijeveen. Ik leg contact met mijn collega en hij stemt ermee in. Twee uur beuken en het meeste is wel rond in Nijeveen. Rond een uur of vier wordt het menens met de regen. De veters van mijn schoenen zijn blijkbaar los zodat de schoenen een beetje open hebben gestaan. Feit is dat mijn sokken nat zijn. Voor de rest maakt het me helemaal niet uit, maar ik vind niets minder dan natte sokken. En met deze natte sokken en doorweekte schoenen moet ik ook nog terug naar Uffelte! Ik ben er gisteravond een beetje 'ziek' van geweest, maar buiten een enkele keer niezen, gaat het verder wel weer. En zo babbel ik rustig weg waar ik het eigenlijk over The Beatles moet hebben en hun uitstekende b-kant van 'Paperback Writer'. Helaas moet dit het vandaag doen met een laagste plek in de top drie.

2. Terence Trent D'Arby (1987)
Is Terence Trent D'Arby beter dan The Beatles? Nee, maar ik krijg altijd goede luim van het nummer. Ik moet namelijk benadrukken dat ik totaal geen hekel heb aan regen. Zolang het maar in buien is. Ik heb natuurlijk een anderhalf jaar in een regengebied in Engeland gewoond en dus ben ik gewend geraakt aan een spatje regen. Waar anderen zouden wensen dat het nooit weer zou gaan regenen, heb ik juist heel vaak het gevoel dat ik toe ben aan een buitje. Aanhoudend geplens (zoals zaterdagmiddag en afgelopen donderdag) en motregen daar gelaten. Terence' 'Rain' maakt dat je de plastic laarzen aantrekt en zin hebt om eens flink te stampen in een plas. Vandaar dat dit op de tweede plek mag staan.

1. Madonna (1993)
'Rain' van Madonna ben ik helemaal vergeten als ik het bij een collega in de radioshow hoor. Ik moet bekennen dat ik haar na 1989 ook snel uit het oog ben verloren en dat resulteert dat ik tegenwoordig een inhaalpoging doe met het werk uit de jaren negentig. Pas bij 'Ray Of Light' ga ik haar weer volgen. 'Ray Of Light' is net verschenen als ik in York arriveer en ik kijk dagelijks naar de etalage van Track Records. Niet dat er veel verandering is in de etalage want Madonna is prominent aanwezig met 'Ray Of Light' in alle media-vormen die op dat moment verkrijgbaar zijn in Engeland. Inclusief vinyl als ik me niet vergis? In Nederland zijn de elpees sinds 1992 uit de winkels verbannen maar in Engeland is het zwarte goud nog springlevend. En natuurlijk de altijd populaire cassettes in Engeland, in 1998 in Nederland ook al een zeldzaamheid. Op dit moment zet ik deze 'Rain' op de eerste plek maar dat kan altijd weer veranderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten