dinsdag 30 juni 2020

Eindstreep: juni 2020


Het is aan de ene kant niet te geloven: We zijn alweer halverwege 2020. Aan de andere kant lijkt een half jaar geleden ook bijna twee jaar geleden en dat is dan vooral te wijten aan de afgelopen vier maanden. Ik heb nota bene vier maanden geleden nog geschreven over mijn 'politieke ommezwaai' en dat voelt alsof ik buiten mijn 'comfort zone' treed. Vandaar dat ik de 'crisis' ook zin mogelijk laat doorschemeren op Soul-xotica want mijn mening zou lezers kunnen kosten of ervoor zorgen dat een onschuldig verhaaltje over muziek ontaardt in een felle discussie. Toch moet ik vaststellen dat februari 2020 aanvoelt alsof het minstens twee jaar is geleden. De plannen voor de vakantie zijn ook nog altijd onzeker en dat terwijl de echte zomermaanden zich nu aanmelden. De vorige vakantie voelde al 'anders' aan, deze vakantie zal zo mogelijk nóg anders gaan worden? In de toekomst kijken past in ieder geval niet bij Soul-xotica, hier kijken we met alle plezier terug op soms lang vervlogen tijden. Vanavond ga ik terugkijken op de afgelopen weken aan de hand van de platen die in de verzameling zijn gekomen.

Ik hoef niet eens te tellen want ik ken het aantal uit mijn hoofd: Juni 2020 is feitelijk goed voor dertig singles. Daarbij reken ik een single die ik reeds in april heb gereserveerd, maar pas eind mei is geperst. Ik heb het dan uiteraard over de plaat van The Swans Of New England. Alle dertig zijn ze in de Blauwe Bak terecht gekomen. Geen dubbele platen en geen Gele Bak-aanwinsten. Ik heb intussen een extra Word-documentje geopend en de hoofdrekenmachine aangezt want... we zijn immers halverwege 2020. In totaal tel ik 257 singles op 7"-formaat en vier op 12". De Gele Bak staat nog een beetje op voorsprong en dat is vooral dankzij de partij singles die ik in januari van Albert heb mogen ontvangen. Er zijn totaal 123 Gele Bak-aanwinsten tegen 106 voor de Blauwe Bak. Daarvan zijn slechts 28 singles dubbel of upgrades. Gelukkig hoef ik me nog niet te buigen over een Blauwe Bak Top 100 want een top tien blijkt lastig genoeg.

1. Love Stormy Weather-Melvin Brown & James Matthews

2. Cold Like Ice-The Swans Of New England

3. I've Been Waiting-Hannah Williams & The Tastemakers

4. No Reason For A Black Man To Cry-George Perkins

5. Before The Dawn-Solaris

6. This Is What Love Looks Like-Carlton Jumel Smith

7. Come On And Love Me-Bobby Sheen

8. It's The Last Time Around For Me-Morris Jefferson

9. Baby You're My Mystery-Delegation

10. Promised Land-Naomi Davis

Morgen krijgen jullie de nieuwe Week Spot welke ik reeds heb uitgezocht. Het eerdere voornemen om 'Het zilverren goud' iedere woensdag te doen, heb ik geschrapt. Volgende week woensdag is het volgende deel en ik ga twaalf singles per keer behandelen. Scheelt ook weer herinneringen opdiepen uit de niet zo florissante zomer van 1995.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten