zondag 7 juni 2020

Week Spot Kwartet: week 23


Ik heb net 'The Chart Spirit Of 1968' afgesloten op Wolfman Radio met vanavond de Engelse hitparade van 7 juni 1968. De show gaat morgen (of daaromtrent) op Mixcloud. Om niet verder achterop schema te komen, ga ik eerst vanavond het 'Week Spot Kwartet' publiceren. Een beetje een dip-zondag achter de rug. Ik stel een supermarktbezoek te lang uit en als ik om negen uur nog wat bij de chinees in Havelte wil halen, blijkt deze al dicht te zijn. Anders dan op de website en gebruikelijk gaat de zaak om tien uur dicht. Ook weinig gemerkt van de virtuele dorpsfeesten. Gisteren alleen een fietser met de radio luid afgestemd op het piratenteam dat de zaterdag-uitzending doet. Vandaag zou de fietstocht zijn geweest, maar nogmaals... ik heb helemaal geen extra activiteit opgemerkt in het dorp. Vanavond ga ik terug naar week 23 in de jaren 2016, 2017, 2018 en 2019 met de bijbehorende Week Spots.

2016: This Girl-Cookin' On 3 Burners ft. Kylie Auldist (2009)
De plaat wordt regelmatig aangeboden en geldt al sinds de release als een potentiële klassieker in het Modern Soul-genre. Verder lijdt het nummer een beetje onder het feit dat het qua productie identiek is aan de Mark Ronson-producties van Amy Winehouse. Op een goede ochtend in Uffelte word ik wakker met Q Music op de wekkerradio en ik zweer je dat ik zojuist 'This Girl' heb gehoord. Het inspireert me tot het draaien van de plaat in 'Tuesday Night Music Club', maar kan me nog steeds niet voorstellen hoe ik dit op Q Music heb gehoord. Wat blijkt: Het nummer is gebruikt in een remix door ene KUNGS, een Franse dj, en de plaat zit succesvol in 'repeat of niet'. Ik ga op zoek naar een betaalbaar exemplaar, nu het nog kan, en vind deze single op Discogs. Ik ben dan pas een paar weken verhuisd en heb het adres aangepast op Paypal. Het Paypal-adres wordt standaard gebruikt door de meeste dealers. De Engelse handelaar gebruikt echter mijn Discogs-adres en dat staat per abuis nog op Nijeveen. Gelukkig heeft de woningstichting de brievenbus afgesloten en zo gaat de single retour naar Engeland. Ik betaal opnieuw verzendkosten om het kleinood in Uffelte te krijgen. Uiteindelijk is die een stukje duurder geweest.

2017: Cloudy Days-Jimmy Coleman (1967)
Ik heb laatst nog eens naar dit plaatje geluisterd in een oude 'Vakantiemix' en verbaas me dan over het feit dat ik ontdek bij het schrijven over de nieuwe Week Spot in 2017. De plaat doet muzikaal heel erg 'southern' aan en met een release op het Revue-label is de link snel gelegd. Wat blijkt? Jimmy Coleman komt uit Detroit en neemt daar ook dit schitterende nummer op. Niet bepaald het geluid van Detroit, geen drums die over de top zijn of tamboerijnen. Een prachtige sfeervolle ballade is het gevolg en een plaat waar ik anno 2020 nog steeds niet genoeg van heb gekregen!

2018: How Long-Thelma Jones (1978)
Ik ken het Expansion-label sinds ik 'Ain't Nothing Like Your Love' van The Charisma Band heb gekocht. Expansion is een vrij nieuw label dat specialiseert in het opnieuw beschikbaar maken van 'zeldzame' platen voor de soul en disco. In het geval van Thelma Jones treffen we op deze single twee albumtracks aan die niet eerder op single zijn uitgebracht. Omdat albums nog altijd 'not done' zijn in de soul lijkt het erop dat alleen de kenners gaan weg lopen met deze nummers. Het duurt even voordat het kwartje valt voor mij, maar als het valt... dan wordt het spontaan één van de 'anthems' uit de zomer van 2018 voor mij.

2019: All The Waiting Is Not In Vain-Tyrone Davis (1970)
Ik koop de single eind 2012 samen met een titel van Major Lance op 'good old Marktplaats'. Twee singles op het Dakar-label en voor afbraakprijzen. Ze blijken acht jaar later nog best gewild te zijn! In eerste instantie ga ik voor de 'upbeat' zijde van de single: 'Need Your Lovin' Everyday'. De schoonheid van 'All The Waiting' leer ik pas een jaar geleden waarderen als Mark de single aanprijst. De rest is geschiedenis want ik heb 'Need Your Lovin' Everyday' sindsdien niet meer aangeraakt. Omdat het langer dan een jaar is geleden dat ik de plaat heb gekocht, wordt dit in 2019 een 'Classic Week Spot'. Het gaat vast niet de laatste Week Spot worden voor Davis want ik heb nog zeker eentje op de reserve-lijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten