donderdag 19 maart 2020

Week Spot Kwartet week 12



Nederland laat zich niet gemakkelijk gek krijgen. Ik moet bekennen dat ik tot een week geleden ook nog wel dacht dat 'het wel zou overwaaien', maar inmiddels begint het toch wel 'angstig' te worden. Niet dat ik overigens heel erg bang ben voor het virus maar wel voor de stappen die de regering wil zetten om het uit te roeien tot zover dat mogelijk is. Het voelt al een week alsof we tegen de lockdown aan zitten en er hangt iets vreemds in de lucht. Maar nogmaals: Nederland laat zich niet gek krijgen en hoewel de media wil doen geloven dat we doodsangsten uit staan, merk ik daar verschrikkelijk weinig van in mijn werk als postbode. Zelf probeer ik rokerskuchjes en koude wind-proesterij zoveel mogelijk to coördineren, maar anderen om mij heen lijken zich daar niet aan te storen en hoesten dat het een lieve lust is. Ook de anderhalve meter afstand probeer ik zelf in acht te nemen, maar het lijkt wel alsof de mensen steeds dichterbij komen staan. Ook zie ik een aantal dingen voorbij komen die de zeeppompjes en etalageramen voor de supermarktkassa's in eens waardeloos maken. Je eigen bonuskaart scannen achter de kassa en vlakbij de caissière? Ik heb het vanmiddag meegemaakt. Over de huidige Week Spot: Die is nog steeds niet gearriveerd. Deze bestelling bij Distortion Records in Amsterdam is eenmalig geweest ('name-and-shame'), dat moge duidelijk zijn! Dan ga ik vanavond terugblikken naar de Week Spots uit de afgelopen vier jaren.

2016: Hold On-The Radiants (1968)
We beginnen met een klassieker. Ik leer 'Hold On' kennen in een obscure cover-versie op een Mod-verzamelaar in 2008. 'Hold On' wordt hier uitgevoerd door de Engelse band The Montanas dat vooral populair is in Italië en 'Hold On' vermoedelijk ook voor deze markt heeft uitgebracht. The Montanas' versie hoort bij de soundtrack van de eerste fietsvakantiedag in 2008: De vroege rit van Steenwijk via Lemmer naar Stavoren. Het origineel van The Radiants is de grote hit geweest en derhalve gemakkelijker te vinden dan de even goede versie van The Montanas. Ik win de single in december 2015 in een veiling bij mijn goede Duitse 'maat' uit München. Ik heb laatst nog mee gedaan in een veiling bij hem, maar wil niet ver genoeg gaan. De uiteindelijke winnaar heeft hem voor een koopje! The Radiants gaat daarentegen keurig voor het startbedrag en dat is 8 dollar.

2017: Love Me Like You Mean It-Percy Sledge (1966)
In de eerste maanden van 2017 zit ik in zwaar weer en dat betekent dat ik lange tijd geen nieuwe singles kan toevoegen aan de Blauwe Bak. Het maakt me ook creatief met platen die ik in het voorgaande jaar heb gekocht. Eerlijk is eerlijk: Ik heb in 2016 zoveel gekocht dat ik best een paar maanden rustig aan kan gaan doen om de nieuwe aanwinsten beter te leren kennen. 'Love Me Like You Mean It' is de b-kant van de originele Nederlandse 'When A Man Loves A Woman' en dat plaatje scoor ik voor een euro bij de plaatselijke kringloopwinkel. Ik heb tot dan toe weinig op met de a-kant maar dat verandert op deze dag. De upbeat b-kant is echter meer geschikt als Week Spot en dat is het dus ook in deze week in 2017.

2018: I've Never Been This Close To Jesus-The Sensational Six (1977)
De gospel-verzameling is een beetje aan het aflopen, maar... ik heb in de afgelopen jaren toch een aantal bereleuke platen gevonden die ik zonder de hobby niet zou zijn tegengekomen. Neem bijvoorbeeld deze single van The Sensational Six. Een compositie van Sir Mack Rice, de man die menig Stax-klassieker op zijn naam heeft staan. Hier zet hij zich helemaal in voor het evangelie en voor The Sensational Six op het obscure Messenger-label. Het blijkt nog een redelijk schaarse plaat te zijn en dus hoor je mij niet klagen over het feit dat het een keer over tikt.

2019: Oh Baby-Wayne Miran & Rush Release (1975)
Een jaar geleden? Dat meen je niet! Ja, ik hoef de lijst niet nogmaals te controleren om te weten dat ik correct ben. Het is een jaar nadat Wayne Miran mijn collectie is komen binnen huppelen en enige tijd dagelijkse kost is. Sindsdien zijn er alweer tientallen titels bij gekomen en dan zakt het op een gegeven ogenblik weer een beetje, maar dat neemt niet weg dat ik steeds weer een goede bui krijg als ik het hoor. Dat is zaterdag weer het geval in het eerste uur van 'Do The 45' als ik Percy Sledge, The Sensational Six en Eayne Miran draai als onderdeel van de 'Week Spot Carousel' en hopelijk in het tweede uur Kelly Finnigan van vinyl. Dat is dus nog even spannend! Ik weet niet hoe snel de singles van Mark komen, maar de Deense singles zijn vandaag op de post gegaan. Volgende week vermoedelijk veel afleveringen van de 'Singles round-up'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten