vrijdag 25 januari 2019

Het zilveren goud: januari 1994 deel IV



Het is maar goed dat ik maandag weer wat tegoed op mijn ov-chipkaart heb laten zetten. Het vooruitzicht op ijzel lokt me niet aan, zeker omdat ik op vrijdag pas rond zes uur of half zeven klaar ben met werken. Jullie raden het al: De Pioneer is in de schuur gebleven en ik heb me door de bus laten brengen. Ik werk op vrijdag met een collega uit Diever en die komt, in principe, op de terugweg langs Uffelte. Als ze andere plannen zou hebben, zou ik altijd weer met de bus terug kunnen. Ze kijkt even moeilijk. ,,Ik moet wel even de stad in om schoenen te kopen. De ANWB heeft een aanbieding met wandelschoenen". De eerste zin zou me naar de strippenkaart doen grijpen. Op kleding- of schoenenjacht met een vrouw is niet mijn favoriete bezigheid. Tja, als er maar één winkel is waar de schoenen gehaald moeten worden? Terwijl zij nieuwe wandelschoenen uitzoekt, loop ik even zéér kalmpjes aan naar de Albert Heijn voor een pot pindakaas. De wegen in en rond Meppel zijn aardig snel onder controle maar het zijn de steegjes in de winkelstraat waar je lelijk op je snuit kan gaan. Ik pak expres een bus eerder uit Uffelte om bij de kringloop langs te kunnen. Daar heb ik tien singles en een leeg fotohoesje gehaald en dus kan ik gaten vullen met tweemaal een 'Singles round-up'. Wellicht straks het eerste deel omdat ik maar wat benieuwd ben naar wat ik heb gevonden. Eerst ga ik wederom terug naar de aankopen van een kwart eeuw geleden.

We zijn evenals vorige week nog steeds in Leeuwarden na afloop van de 'vage' nacht. The Selecter is inmiddels in een bus naar een volgend optreden zonder dat ik de band heb gezien. Verder dan een beetje kroeg hangen ben ik niet gekomen met Johan en zijn zus. Ik kan dus niets meer aanvullen op het verhaal van vorige week en dat is, geloof ik, in totaal ook wel het verhaal dat ik over januari 1994 kan vertellen. Ik hou het hierbij dus kort en zal dat komende woensdag vermoedelijk eveneens doen. Bij de zoektocht naar de zes singles speelt eentje verstoppertje en krijgt een andere een vers blanco hoesje. Voor de foto mag deze nog even 'bloot'. Dit zijn de laatste zes van 'T Keldertje in januari 1994.

1644 Balla Balla-The Rainbows (Duitsland, CBS, 1965)
1645 Tomorrow Is Another Day-The Buffoons (NL, Imperial, 1967)
1646 Mr. Brown-Look Around (Zweden, Shane, 1969)
1647 Somebody's Got To Do It-Ray Brook & The Stew (NL, Park, 1968)
1648 What A Crazy Life-The Slade Brothers (NL, Pye, 1966)
1649 Homburg-Paul Natte (NL, Decca, 1967)

The Rainbows weigert tevoorschijn te komen en dus moeten we het stellen zonder deze single op de foto. The Buffoons heeft nooit echt een volwaardig hoesje gehad in mijn herinnering en krijgt een kwart eeuw later een splinternieuwe als onderdak. Look Around is 'unlisted'. Het is wat een flauw pop-plaatje uit Zweden. Het enige dat ik over de band kan vinden is een 'experimenteel'-ogende EP uit 1969 dat een 'untitled' nummer zou bevatten van een formatie die zich Look Around noemt. Voor de rest is hier niets over bekend. Ray Brook heeft enkele jaren in de Blauwe Bak gewoond, maar het is gewoon een kopie van het upbeat Stax-geluid zonder dat dit nu heel erg interessant wordt. The Slade Brothers brengt het nummer dat The Cats in 1966 haar eerste Top 40-hit zal opleveren en... ik geef de voorkeur aan de Volendammers. Paul Natte is tenslotte een organist met een lange staat van dienst als studiomuzikant. Hij doet op deze single een matig interessante versie van de Procol Harum-hit. Voor wie benieuwd is naar de laatste: Komende zondag gaat die vast voorbij komen in 'The Vinyl Countdown - The 7" Collection'. Komende zondag staat de 'N' voor Natte centraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten