zondag 20 januari 2019

Eretitel: 'Again'



Het is weer typisch zo'n zondag. Het weer is aangenaam. Dat wil zeggen: Weinig wind, droog en zon. Tegen de kou kan ik me goed wapenen. Met windkracht nul is dit een uitgelezen dag om te gaan fietsen, maar het wil niet. Ik maak dagelijks voor het werk al de nodige kilometers op de fiets en tóch zal ik er vandaag even uit moeten. De stoelgang is sinds een paar dagen een beetje in de war en dus zal ik bananen moeten halen bij de Albert Heijn. Deze apparaten werken altijd! Ik eet ze anders niet dan dit kwaaltje tegen te gaan, ook bij een normale stoelgang stopt het de boel. Ik ben even met de benenwagen gegaan. De koptelefoon op en warm gekleed. In Havelte twijfel ik even of ik met de bus terug zal gaan, maar nee, ik heb eigenlijk teveel zin om weer terug te lopen. De fotocamera zit al die tijd in mijn jaszak, maar heb niets kunnen vinden dat ik op de gevoelige plaat vast wilde leggen. Helaas dus geen 'horizontaal zeven letters' of 'verticaal vijf letters', maar nu eerst wel de 'Eretitel'. Het 'inhalen' hou ik voor komende week.

3. Kim Leoni (2007)
Deze 'Eretitel' zal vooral de nummer 1 als reden hebben gehad. De nummer 2 weet ik uit mijn blote hoofd en voor de nummer 3 moet ik op zoek naar een alternatief. Zo beland ik bij deze Kim Leoni. Ik ben in de zomer van 2007 kwalijk bewust van de platen op de hitparade en heb deze zomerhit gemist. Helemaal niet erg want de plaat is evenmin een hit geweest in ons land. Dat laatste heb ik net even gecontroleerd op de site van de Top 40. Ook voor de zekerheid Dutch Charts ernaast leggen en dat leert me eveneens dat 'Again' geen hit is geweest. 'Medicine' heeft op 31 januari 2009 een week op 53 in de Mega Top 100 gestaan voor wat het waard is. 'Again' heeft echter zo'n typisch 'zomers' 538-geluid. Het zal een enorme stamper zijn geweest op Ibiza, maar ik stamp de plaat op nummer 3.

2. Night People (1982)
We blijven op de dansvloer, ook al kunnen we het nu een stukje rustiger aan doen. We hoeven niet te zwaaien met de armen maar deze gebruiken om je lief vast te houden. 'Again' is een disco-ballad uit 1982 en bovendien een redelijk grote hit geweest in ons land. Toch wijst alles erop dat ik 'Again' heb gekozen om de nummer 1 weer eens in de schijnwerpers te mogen zetten.

1. Janet Jackson (1993)
Ik heb niet veel met Michael Jackson en evenmin met de rest van zijn familie. Vroege Jackson Five lust ik nog wel en met het latere werk en solo-carrières ben ik kieskeurig. Niet alles dat Janet Jackson heeft gemaakt, kan me bekoren. 'Again' is voor mij echter een klasse apart. Ik meen me te herinneren dat ik in 1999 de vinylsingle in Engeland heb gekocht, maar heb geen idee of die mee terug gegaan is naar Nederland. Hij is in ieder geval spoorloos. Tot die tijd zal ik het toch weer van de digitale wereld moeten hebben. Janet is vandaag de kampioen van de platen met de titel 'Again'.

Volgende week de 'Eretitel' die ik heb gebruikt in juni 2017. Een week later viert 'Afterglow' haar eerste verjaardag en dat vier ik in 'Tuesday Night Music Club' met drie platen met de titel 'Afterglow'. Driemaal 'Afterglow'? Gelukkig niet de volledige shows want dan ben ik zeven-en-een-half-uur onder de pannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten