maandag 12 maart 2018

Nog eens even slikken?



Jullie hebben de 'Weekplate' moeten missen dit jaar en verder heb ik ook niet echt stil gestaan bij de achtste verjaardag van Soul-xotica. Vorige maand heb ik 'Nog een keertje overdoen?' gepubliceerd waarbij ik naar de berichten kijk van deze datum in de verschillende jaren. Dat smaakt naar meer en zeker wanneer ik een bericht achter lig op schema. Laten we het dus nóg eens doen. Over verjaardagen gesproken: Morgen vier ik de derde verjaardag van 'Tuesday Night Music Club'. Een 'tijdelijke' show die ik inmiddels niet meer zou willen missen. Ik ga morgen dezelfde speellijst doen als die van drie jaar geleden. Dat kan als je eeuwig oude speellijsten bewaart. Jullie zijn daarvoor van harte uitgenodigd: Dinsdagavond om zeven uur op Wolfman Radio. Dan ga ik nu sprongetjes in de tijd maken. Wat deed Soul-xotica op 11 maart in 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017?

Het is pas op 11 april 2010 als ik besluit dat ik moet proberen om dagelijks te publiceren. Ik wil dit als extra 'verjaardag' houden in 2011 als mijn vader die dag komt te overlijden. Sindsdien hou ik maar weer vast aan 'het eerste bericht' op 2 maart 2010, maar de eerste maand is nogal rommelig. Soms kijk ik dagen niet om naar het blog en dan publiceer ik weer drie of vier keer. Steeds van die korte berichten want ik schrijf ze dan nog op mijn telefoon. Op 11 maart 2010 heb ik zelfs gepubliceerd! Een verhaaltje met bovenstaande foto als illustratie: 'Even slikken'. Een kort berichtje over mijn fascinatie voor draagbare platenspelers en de Penny-platenslikker in het bijzonder. Ik heb eens een idioot bod uitgebracht op zo'n Penny en ontdek een dag later dat ze een stuk goedkoper zijn. Dat zal omstreeks 2005 zijn geweest, ik weet niet wat de huidige waarde is van een werkende platenslikker. Ik heb in september 2016 nog een tangentiale platenspeler gekocht welke aangesloten moest worden in de woonkamer. Ik ben even op het spoor geweest van de juiste naald en sindsdien staat het ding, ongebruikt, te verstoffen. Ik denk dat de platenspeler-verzameling nu wel ten einde is. Op 11 maart 2011 speelt The Deaf in De Buze. Daar heb ik leuke herinneringen aan! Ik mag plaatjes draaien vooraf en na de show en dit geeft blijkbaar heibel op de redactie. Welke redactie? Ja, die meligheid die zijn laatste maand is in gegaan in 2011. Ik schrijf deze dag echter over de single die ik twintig jaar ervoor heb gekocht. Dat is nummer 293 in de kaartenbak en is 'Something In The Air' van Thunderclap Newman.

Op 11 maart 2012 ben ik druk bezig met inpakken? De verhuizing gaat immers over een paar dagen gebeuren. In dat jaar is 11 maart een zondag (en dat is het ook in 2018, realiseer ik me nu) en dus een 'Schijf van 5'. Een week later woon ik in Nijeveen, ik ga vrijdag verhuizen. In het intro memoreer ik een film, 'Non-Educated Delinquents', waarvan ik me helemaal niets meer kan herinneren. Straks eens kijken of ik daar nog wat van kan vinden op Youtube? In deze 'Schijf van 5' gaat het over 'wielen' en dat levert een leuke top vijf op. Even op een rijtje?
5 I'm Gonna Be A Wheel Someday-The Defenders
4 Wheelchair Groupie-Alquin
3 Spinning Wheel-Blood Sweat & Tears
2 Watching The Wheels-John Lennon
1 This Wheel's On Fire-Julie Driscoll & Brian Auger Trinity
Bij de nummer twee komt de STM 2000 ook nog voorbij. De laptop uit de eind jaren tachtig welke ik zeven jaar naar volle tevredenheid heb gebruikt als tekstverwerker totdat het licht letterlijk uit gaat. Ik memoreer daarmee het 'verhaal' waaraan ik jaren heb gewerkt, een roman met de werktitel 'Watching The Wheels', maar dit is twee jaar geleden mét laptop de container in gegaan. Op 11 maart 2013 mag ik met de billen bloot en aan de wereld laten zien dat ik 'Mijn Dagboek' van Willeke Alberti in de collectie heb. Ik kan het nu nóg erger maken: Ik heb hem zelfs dubbel! Twee verschillende persingen die dus naast elkaa in de jaren zestig-bak mogen staan.

Op 11 maart 2014 presenteer ik jullie de kersverse Week Spot en dat is 'I Keep On Keepin' On' van The Contessas. De plaat staat later deze maand op nummer 1 in mijn Blauwe Bak Top 40 en ook Jimmy Webb krijgt een plekje in de 'Beeldenroute'. De volgende dag, woensdag 12 maart, heeft een erg mooie herinnering waarin Uffelte ook nog een rolletje speelt. Ik ga deze dag naakt poseren voor de Specialized-kalender in de fotostudio van Wim in Diever. Het is een bijzonder warme dag voor de tijd van het jaar. Nadat ik mezelf grondig heb gewassen en nog wat overtollig lelijk haar heb verwijderd, stap ik op de fiets van Nijeveen naar Diever. Daarbij moet ik opletten dat ik niet ga zweten en dat is bijna onmogelijk op deze dag. Ik herinner het stukje door Uffelte nog heel goed en ook dat ik even heb gekeken op het fietsroutenetwerk-bord op de hoek van de Zuidstraat en de Dorpsstraat. Schuin tegenover 'de vakantieboerderij'. Ja, de boerderij is me vaker opgevallen en eerst denk ik dat het recreatieve doeleinden heeft. Het is de boerderij waar ik nu bijna twee jaar woon. De foto-sessie is een succes, in tegenstelling tot de kalenders, en ik kijk nog bijna dagelijks naar het resultaat. Getuige de kalenders is het nooit later dan 'mei 2015' geworden. Ik ben dol op terug kijken, dat heeft Soul-xotica in acht jaar wel geleerd? In 2015 kijk ik in 'De dolle roes' terug op de merkwaardige week in België in 2005. Op 11 maart behandel ik het 'Femmes'-festival in het Belgische Hasselt. Ik kom daar voor Fursaxa en zal naar huis gaan met Samara Lubelski en Danielle Lemaire.

Voordat ik ga kijken bij het bericht van die dag... Kan ik uit mijn hoofd bedenken wat ik heb gedaan op 11 maart 2016? Ja, dat kan ik! Een vrijdag. Ik ben helemaal platzak en heb vooruitzicht op héél veel geld. Dat komt echter niet eerder dan maandagmiddag. Ik heb slechts een paar euro in de zak en moet me daarvan zien te redden. Het menu bestaat vooral uit kale mie en rijstwafels in plaats van brood. Op zaterdag verkoop ik mijn 'dubbele' e-sigaret aan een vriendin zodat ik een paar tientjes heb voor boodschappen en een pakje shag. Eén van de laatste keren dat ik een pakje shag koop trouwens, maar het is goedkoper dan sigaren. Op zondag ga ik de woning in Uffelte bezichtigen en... de rest is geschiedenis! Op Soul-xotica is het dat weekend 'stil'. Ik publiceer op 14 maart dubbel en loop een beetje vooruit op de zaken. Er kan toch immers niets meer mis gaan? Dat gaat het ook niet en ik krijg te horen dat ik 6 april de sleutels kan krijgen. Een jaar geleden zit ik de 'finale' van de serie 'Raddraaien'. Ik publiceer niet op 11 maart, maar heb op 10 maart Rod Stewart ('A Little Miss Understood') en op 13 maart 'Free Ride' van The Edgar Winter Group te gast. Het is ook het weekend dat ik 'The Spirit Of 1985' doe op Wolfman Radio.

Tenslotte: 11 maart 2018. Ik bericht hier van de singles-vangst in Steenwijk en het oor dat weer 'open' is. Ofwel: Dat laatste is van korte duur geweest, het heeft weer de hele dag 'dicht' gezeten. Morgenochtend naar de huisarts om het euvel te verhelpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten