donderdag 22 maart 2018

Eretitel: 'Wings Of A Dove'



Ik had vorige week beloofd dat ik driemaal in de maneschijn zou dansen. Het ligt hem niet aan de verwachte mist of het feit dat de maan nog niet vol is, maar ik moet hier vanaf zien. Ik heb destijds bij 'Listen Carefully' een paar maal een foutje gemaakt en bij het maken voor het overzicht van de 'Eretitel' heb ik deze fout over het hoofd gezien. Het zou gaan over 'Dancing In The Moonlight'. Vreemd genoeg met de cover van Toploader en niet het origineel van Boffalongo of de betere cover van King Harvest. Dat is niet eens het grootste bezwaar. Smashing Pumpkins is het derde wiel aan de wagen en het is pas tijdens de uitzending dat ik ontdek dat dit een live-cover is van het nummer van Thin Lizzy. Gelukkig klinkt het wel flink anders dan dat van Thin Lizzy, maar het zijn geen drie 'unieke' titels. 'Dancing In The Moonlight' kan worden geschrapt. De volgende is een 'Listen Carefully I Shall Say This Only Four Times' en die moest ik volgende week dan maar doen: Een 'Eretitel' met vier kandidaten. De keuze voor vandaag valt op 'Wings Of A Dove' en dat is de titel die ik vandaag ga behandelen.

3. Dolly Parton (1970)
Blogspot-collega Derek See heeft me al eens kennis laten maken met een onvervalst stuk girlgroup-pop van de hand van Dolly Parton, maar ook qua het 'traditionelere' werk zal ik altijd een zwak houden voor Dolly. De vele covers ten spijt maar er is geen enkele andere artiest die me zo bedroefd kan maken met 'Jolene' als Dolly. 'Coat Of Many Colours' is ook zo'n nummer dat voor mij altijd fier overeind zal blijven staan. Nee, ik ben niet bekeerd tot de country, maar vroege Dolly Parton mag altijd. Ik zet dus ook zonder enige schaamte 'Wings Of A Dove' van Dolly in 'Listen Carefully' en nu in de 'Eretitel'. Toch is de derde plek wel het hoogst haalbare voor mevrouw Parton.

2. Madness (1984)
Volgens de kaartenbak de tweede single in mijn verzameling, maar dat klopt niet helemaal. Ik krijg 'Disco Duck' van DJ Scott (mijn nummer vijf) als we mijn oudste broer ophalen van zijn stage-adres in Denemarken en dat is de zomer van 1983. Eigenlijk zou dat de tweede single moeten zijn. Hoe dan ook: Mijn platenverzameling begint met Madness en dan vooral de actuele singles. Voor mijn familieleden is het een geluk dat Madness niet meer zo populair is als een paar jaar ervoor waardoor de platen binnen de kortste keren voor een rijksdaalder worden aangeboden. Madness wordt door Sinterklaas het huis binnen gebracht en dat moet in 1984 zijn geweest. Toch staat het niet bovenaan in deze 'Eretitel'. Dat laat ik over aan een ware legende!

1. Bob Marley (196?/1976)
In 2016, als ik de 'Listen Carefully' doe, is Bob Marley de hoofdartiest van de Specialized-campagne. Ik heb niet zo heel veel van Bob Marley & The Wailers. Eén van de dingen die ik heb, krijg ik van iemand in De Buze. De elpee heet 'Early Years' en noemt ook Peter Tosh op de hoes. Het zijn stoffig klinkende opnames van Marley en zijn gevolg uit de jaren zestig. Toch kan ik nergens informatie vinden wanneer het oorspronkelijk is opgenomen. Gokje? Ik ga voor 1964. Het komt echter pas in 1976 voor het eerst op de markt middels de hierboven afgebeelde elpee. 'Early Years' verschijnt een jaar later en sindsdien is het album nog een aantal keren 'gerecycled'. Het rauwe harde geluid van 'Wings Of A Dove' is eentje die ik zeer goed kan waarderen in de reggae en dus mag ome Bob vandaag op 1 met zijn 'Wings Of A Dove'.

Volgende week dus een 'speciale' aflevering van de 'Eretitel'. Van sommige titels zijn er tientallen verschillende liedjes en vaak zitten daar ook een paar forse hits tussen. Er heeft bij mijn weten nog nooit een plaat op de hitparade gestaan met de titel 'Consolation Prize' en daar vind ik al snel vier verschillende liedjes van. Omdat ik geen keuze kan maken maak ik een uitzondering en dat doe ik eveneens volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten