donderdag 8 maart 2018

Eretitel: 'Long Distance Love'



De assistente kan er om lachen. ,,Dat is een goed teken!". Ik woon nu bijna twee jaar in Uffelte maar op enkele vlakken moet ik nog altijd 'verhuizen'. Neem nou de huisarts. Ik loop niet bepaald de drempel plat bij de dokter en laat me altijd pas overschrijven als ik de geneesheer nodig ben. In Tuk betekent dit dat de informatie uit Mossley moet komen. In Nijeveen ben ik wel alert en registreer me meteen bij de huisarts in Kolderveen. Het is ruim vijf jaar geleden dat ik voor het laatst bij een dokter ben geweest en nu zal het toch weer eens moeten gebeuren. Mijn rechteroor blijft verstopt, wat ik ook probeer. Vanmiddag heb ik mezelf geregistreerd bij de huisartsenpraktijk van Havelte en meteen een afspraak gemaakt. Dinsdagmorgen kan ik langskomen om mijn oor uit te spuiten. Tot die tijd is het soms pijn lijden en bloedirritant als de vermoeidheid toe slaat, zoals nu. Daarom even snel de 'Eretitel' en dan mijn nest in waarbij ik moet voorkomen dat ik ga draaien op mijn rechterzijde. De 'Eretitel' staat vandaag in het teken van 'Long Distance Love'.

3. Bulby York ft. Eric Bellinger & Candy Gloster (2016)
Ik hoef vanavond niet Youtube op want deze van Bulby York is in 2016 al het 'extraatje' in 'Listen Carefully' en zal ook vandaag tevreden moeten zijn met een derde plek. De aanleiding voor deze 'Eretitel' is de nummer 1. Als ik die zie staan bij Mark moet ik als eerste denken aan de nummer 2 en tot mijn grote verbazing blijken het twee verschillende nummers te zijn. Het is helemaal mooi als ik deze derde van Bulby York op het spoor kom. Van sommige titels kun je wel tienmaal een 'Listen Carefully', maar 'Long Distance Love' valt voor mij in dezelfde categorie als 'For Whom The Bells Toll'. Niet dat Bulby York het onverdienstelijk doet, maar ik kies toch voor de oudjes in deze 'Eretitel'.

2. Little Feat (1976)
Er zijn bands waar ik me altijd nog eens iets meer in zou moeten verdiepen en Little Feat is daar eentje van. Het zou niet lastig moeten zijn want ik heb 'Dixie Chicken' al op elpee en de rest van de albums kan ik bereiken via de database waar ik mijn muziek haal voor de radioshows. Toch maar eens doen? Het maakt voor deze 'Eretitel' helemaal geen verschil. 'Long Distance Love' van Little Feat is een perfecte popsong in mijn oren, maar niet memorabel zoals de nummer 1 in deze 'Eretitel'.

1. Latimore (1979)
Over Mark gesproken: Ik heb gisteren geld overgemaakt naar hem voor de 'soul pack' en nog drie losse singles. Ik hoop vanaf volgende week viermaal de 'Singles round-up' te kunnen doen met totaal 28 singles. De 'soul pack' is gokwerk en het kan zijn dat niet iedere plaat even geslaagd is en dus kan ik het wel in vier delen kwijt. Schat ik zo in. Hoewel... er zal weinig tussen zitten dat niet mijn interesse heeft. Ik heb Mark de afgelopen twee jaar goed leren kennen qua muziek en we zitten op dezelfde golflengte. Hier zit dus vast geen afval tussen. Eén van de artiesten die ik dankzij hem leer waarderen is Latimore. Eerst middels 'There's No End' en vervolgens via deze single. Mark prijst hem aan met 'Long Distance Love', maar ik kies in eerste instantie voor de uptempo b-kant: 'Out To Getcha'. Naarmate de tijd vordert, draai ik steeds vaker 'Long Distance Love' en dat gaat flink aan me groeien. De 'vakantiemix' doet de rest en sindsdien heb ik 'Out To Getcha' nooit weer gehoord. Wát een stem heeft deze man en wat een emotie in dit nummer. Het is voor mij de enige echte 'Long Distance Love'.

Waar zijn we gebleven? O ja, de 'Eretitel' van volgende week. Ik weet nog niet of ik ga opblijven na 'Afterglow' of dat ik op vrijdagavond moet nablijven. Het blijft vast staan dat het volgende week over 'blijven' gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten