maandag 13 januari 2014

Specialized On The Pond: een terugblik



We worden verzocht om de b&b al om half tien te verlaten. Dat is voor mij het ernstigste probleem, ik hoef immers niet eerder dan twaalf uur op St. Pancras te zijn. Het is niet anders. Ik pin voor de zekerheid nog tien pond en haal wat koffiebroodjes bij de winkel. Dan loop ik met Lee naar het station. Die heeft een treinkaartje van Watford Junction naar Wolverhampton en hoopt goedkoop met de trein van Radlett naar Watford te kunnen. Helaas, hij moet eerst met de bus naar Watford. Ik heb mijn ticket voor St. Pancras al gekocht en breng Lee op de bus. Daarna pak ik de eerste trein naar St. Pancras en ben daar reeds voor elf uur. Het is tijd doden. Zo nu en dan even naar buiten voor een peuk en proberen het Engelse geld op te maken. Ik kan een grote cappucino en een kleine espresso kopen en hou dan nog vijftien pence over. Die geef ik aan een pianist in de stationshal. Inchecken is probleemloos en over de reis kan ik kort zijn: Het is volgens planning gegaan, buiten een kapotte trein op het station van Ermelo, waardoor de trein twintig minuten vertraging oploopt. Om half elf ben ik in Nijeveen.

Nu heb ik dan, ondanks slaapbehoefte, even drie dagen aan het blog toe vertrouwd. Toen ik een paar jaar geleden met een psychologe een onderzoek heb gedaan naar mezelf, kwam al naar boven dat ik geen pieken en dalen heb, maar een rechte lijn. Ergens is dit verhaal over drie dagen Watford een onderkoeld, in werkelijkheid heb ik een veel intenser gevoel bij het weekend. Het was een grandioze eer om deel te mogen hebben uitmaken van deze gebeurtenis. Het heeft ook al een paar dingen opgeleverd, maar dat is dan allemaal ook weer in dienst van Specialized en dus niet-betaald. Ik heb daarbij wel laten weten dat ik niet iedere keer reis plus overnachtingen kan investeren. Reis is tot daaraan toe, maar de volgende keer toch echt een logeerbed bij iemand. De Metro had ook zoiets in mijn horoscoop staan, dus ik denk dat het goed is geweest om duidelijk te zijn. En nu weet ik het zeker: Ik ga in november zeker naar Specialized en waarschijnlijk zit daar ook nog wel een optreden in! Eerst voor dit prachtige goede doel een paar 'promotionele' optredens verzorgen en daarna hopelijk de erkenning van een paar betaalde optredens. 'Charity gigs' staan in Engeland goed op je cv als artiest of dj, dus toch nog een stukje eigen belang.

Het balletje is rond, dit is het 1400e bericht en ik lig weer op schema. Morgen ga ik jullie de nieuwe Week Spot presenteren en woensdag, zoals gezegd, een Singles round-up met de plaatjes van deze 'vakantie'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten