dinsdag 31 december 2013

Lief 2013...



Realiseer je je nu wel wat voor bijzonder jaar je bent geweest? Misschien had ik je voorgaande broertje ook nog wel met 'lief' kunnen aanspreken, maar met 2011 was dat niet bepaald het geval. Ik heb het de afgelopen dagen vaker geconcludeerd: Je was het liefste jaar sinds 2010. Je bent andermaal het bewijs dat je in de liefde beter niet op uiterlijk kan afgaan. Bah! Wat begon je koud. Even dachten wij dat er geen warm plekje in je hart was te vinden. Ja jóh, je hebt gelijk, lekker fris! Winterjas in juni... Maar toen je het middelpunt had bereikt, keerde je je ineens om en liet die kant zien die je zo angstvallig had verborgen. Voor het eerst in héél veel jaren weer een echte zomer met relatief warme juli- en augustusmaanden. Je zou ze de kost moeten geven die vergeten leken te zijn wat zomer nu werkelijk in houdt! Wij kunnen vanaf nu zeggen: Zomer is zoals in 2013!

Ik ben je aardig door gehobbeld. Vaste lezers van die praatpaal waar ik iedere dag een berichtje op schrijf, kunnen dat beamen. Geen klaagzang over economische over financiële omstandigheden, maar iedere dag weer een kattebel over een plaatje dat ik al jaren heb of die ik zojuist heb gekocht. De wereld staat in brand en wij hebben het over André Williams of Zangeres Zonder Naam. Zo verging eigenlijk het hele jaar. Er kon in mijn omgeving nog zo hard gezeurd worden over de crisis, ik ging fluitend mijn eigen weg.

En dan kom ik wederom uit bij de vakantie. Hoe sober het verblijf in De Steeg ook was (ik heb bijvoorbeeld niet buiten de tent gegeten), het was genieten met hoofdletter G. Dat zou ik vaker moeten doen, bijvoorbeeld eens per jaar in juli of augustus. Ik haalde 2010 al aan en dat was het laatste jaar met een échte vakantie. In 2011 en 2012 ben ik er door verschillende omstandigheden niet aan toe gekomen.

Mijn geheime wapen? De muziek, maar vooral ook de radio en de waardering die ik van daaruit ontvang. Zoals ik een half uur geleden concludeerde: Drie radioshows in een weekend en dat was genoeg om een paar 'downs' gedurende de week zonder al te veel lijden te overleven. Wat dat betreft kan 2014 alleen maar beter worden en ik hoop dat die stijgende lijn zich even voort gaat zetten. Over ruim twee uren verkies ik weer het luchtruim voor drie uren en heb daar nu al zin in!

Lief 2013, je bent voor mij een prachtig jaar geweest. Misschien niet altijd even warm of kleurrijk, maar je liefde was onbeperkt. Je hebt me gespaard! Maar nu is de tijd gekomen om definitief weg te gaan en gezien ik niet zo goed ben in afscheid nemen, hou ik het graag bij een vrolijke 'doei'. We moeten er ook niet te zwaar aan tillen... Morgen is er weer een dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten