donderdag 25 november 2010

telefoontoppertje #3: CCC -Ill Chemist


Sommige stromingen in de muziek ontstaan toevallig. Ik kan me niet voorstellen dat iemand serieus dacht van: Kom laat mij eens twee platen synchroon draaien en daar één geheel van maken zonder dat de nummers eronder lijden. De 'mashup'-methode is zeker een kunstvorm! Ik heb het voorbeeld van 'Smells Like Layla Spirit', een oerlelijke mashup van Nirvana met Derek & The Dominoes, maar ook 'Good Pressure' van CCC - Ill Chemist.

Met het oog op de, door mij te organiseren, popquiz in De Karre, verzamelde ik eind 2008 een aantal mashups. Die haalde ik op via een speciale mashup-site. In het archief vond ik 'Sergeant Pepper's Midlife Crisis', waarop nummers van het Beatles-album door de mangel zijn genomen. De Beatles-fan walgt ervan, maar wie een beetje humor heeft...

Wat te denken van 'Karma In The Life'. De zang van 'A Day In The Life' over de muziek van 'Karma Police' van Radiohead. Helemaal prachtig wanneer je bedenkt dat 'O.K. Computer' vaak de 'Sgt. Pepper' van de jaren negentig wordt genoemd.

CCC - Ill Chemist mengt 'Good Morning' van de 'Pilzenkopfen' met 'Pressure Drop' van The Selecter en... het past! 'Good Pressure' is een lekker luid ska-nummer met een vleugje psychedelica en strofen van 'Rock And Roll Music' en 'The Continuing Story Of Bungalow Bill'. Ik word er vaak en graag mee wakker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten