dinsdag 16 november 2010

The Boonaraaas! gaan je stuk maken


Excuses voor mijn afwezigheid. Ik maak het deze week goed met een extra telefoontoppertje. Het is niet toevallig dat we afgelopen week onze vriend Sideburner tegenkwamen. Ik ben twee weken geleden begonnen met een serie elpees, die ik tussen september 2003 en nu nieuw heb gekocht, maar nog niet aan bod waren gekomen op Soul-xotica. Dit betekent ondermeer een duik door de garagerock'n'roll die bij mij in 2004 domineerde. De kop is van Sideburner, maar eerlijkheidshalve heeft het in het Engels meer 'ballen'.

Eind maart 2004. Ik denk met genegenheid terug aan die tijd. 2004 was in meerdere opzichten een magisch jaar. In maart had ik net mijn kredietlimiet laten verhogen, want ik zou met vakantie naar Engeland. Toen dat moeilijk leek te worden, heb ik mijn fiets laten renoveren. Van het overige geld, want het moest natuurlijk meteen op, kocht ik een minidisc-speler en stapels garagerockplaten.

The Boonaraaas! is een kwartet uit Düsseldorf. Onder invloed van The Donnas heeft iedere natie meerdere 'all-female'-punkrockgroepjes. Bij ons waren The Riplets zo'n voorbeeld. Duitsland had ondermeer The Boonaraaas!

Tja, het rammelt wat en tekstueel zijn wij, heren m/v, de klos. 'I'm gonna destroy that boy', inspireerde me in 2004 tot de kop boven de enthousiaste recensie op Digginfordirt. Persoonlijke favoriet is de 'f#@€ up'-uitvoering van Sir Cliff's 'The Young Ones' en smaakt hun behandeling van 'Bad Man' (The Oblivians) tot 'Bad Girl' ook naar meer.

Helaas is dat meer van hetzelfde en dat bleek een bekend verschijnsel in het genre, zodat ik het een half jaar later al spuugzat was. Ik heb de plaat vorig jaar nog eens gedraaid. Herkenning en plezier wisselden sterk met afschuw...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten