donderdag 25 november 2010

één dag uit je vakantie


Wat doet die muts hier? Het is eind november, sneeuw op komst, nachtvorst... Anastacia is zomer. Anastacia is minimaal honderd kilometer van huis. Anastacia is rugzak en bepakte fiets. Anastacia is stug door fietsen als het begint te regenen. Anastacia is vakantie. Eén van de überpositiviteitsstoten uit mijn fietsvakantie-cd-boekje. Een 'greatest hits' uit 2006. Die wíllen we de rest van het jaar niet horen!

Een week na de afgelopen vakantie was die van 2011 al uitgestippeld. Voor de variatie ditmaal met een bakfiets. Bagage duwen in plaats van trekken. Met name mijn schouders hebben erg onder de duizendveertig kilometer geleden. Eerst door de Schermer naar Alkmaar, dan de Oeverlanden naar Maastricht. Wat ik dan ga doen? Tja, in ieder geval naar het warme bad in Waasmunster. Verder hou ik niet zo van plannen en al helemaal niet in de vakantie!

Vakantie? Nog lang niet! Hoewel we het wel drukker hebben gehad. Vandaag een order pvc afgemaakt en een uurtje mantelklemmen gedraaid. Volgende week ga ik de post in! S(k)aai Ree(t)dio stond vandaag aan. Teveel haatdraaiers om op te noemen. Ik begin het helemaal gehad te hebben met dat irritant vrolijk gezeik van Train. Opeens hoor ik Anastacia. Het refrein valt in en dan...

Waan ik me opeens in 28 juli. Een overdekt kleuterbadje. Terwijl ik toch al drie jaar zindelijk ben een natte slaapzak. Oordopjes in en wachtend op het nieuws van negen uur. Horen of er meer van die hoosbuien als gisteravond verwacht worden. Radio 2 smijt er eerst nog maar een oude hit van Anastacia tegenaan. Ik ga het vandaag rustig aan doen. Helemaal van Ulvenhout naar Rucphen. De gehele film is in augustus 2010 terug te lezen. Aan de bijbehorende soundtrack wordt nog gewerkt. En hoewel het in mijn ogen niet de leukste hit is, mag 'One Day In Your Life' niet ontbreken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten