zaterdag 13 november 2010

Sideburner's Blast From The Past: Sideburner himself!


,,Fijne hobby heb je zeg! Dat stomme wandelen", zuchtte Soul-X toen we samen door onherbergzaam gebied liepen toen we uit een spelonk deze noodkreet hoorden: 'Rrraawkandrrroowlll!'. Ik herkende het meteen. We schoven een rotsblok aan de kant en daar stond hij: Sideburner! Wollige bakkebaarden waar je in weg wil kruipen. Een olijke krul voor het oog dat een vetkuif had moeten worden. De geur van Brylcreem. ,,Onkruid vergaat niet", sprak ik quasi-poëtisch toen ik hem een hand toestak. ,,Rock and roll never dies", antwoordde die.

,,Liefste Sideburner, de lezers van mijn weblog wonen in het gebied tussen Zeeland en midden-Denemarken, dus je mag het ook gewoon in het Nederlands zeggen". Hij keek me vol medelijden aan. ,,Tjeemig, een weblog. Bestaan die nog? Die waren in 2004 al uit!". Zullen we het gezellig houden? ,,Yeah, rrraawkandrrroowlll". Zucht. ,,En wie is deze vogel?", wees Sideburner naar Soul-X.

Ik vertelde in het kort hoe ik op Stenovicum 2005 zou draaien. Henk Kuper was niet zo gecharmeerd van Sideburner omdat die op Digginfordirt.com de laatste cd van Da Skoda's genadeloos de grond had ingeboord. Zie daar de geboorte van Soul Axe, in Classics omgedoopt tot Soul-X. Hackers zorgden voor afvoer van enthousiasme en uiteindelijk de naam Sideburner.

,,Het waren gouden tijden", verhaalde Sideburner tegen Soul-X. ,,Mijn verhaal van Coven waarin het flaters regende, was het meest gelezen artikel op Digginfordirt! Toen ik over The Collectors had geschreven, kreeg ik persoonlijk antwoord van de leider van Chilliwack!". ,,Nou", zei Soul-X, ,,Misschien mag je eens in de maand nog wel een stevige portie rock and roll in Soul-xotica pompen?". ,,I would love to". Nederlands!!! ,,Euh ja, is prima!".

Sideburner, je bent helemaal vergeten door de wereld! Okay, je 'claim to fame', begin ik ook al?, is dat je de enige ter wereld bent die een recensie van 'Tyst Minut' van Dungen heeft geschreven. Maar qua afbeeldingen komen we wederom niet verder dan een barbecue met zijbrander. Zou Soul-X een zelfde lot beschoren zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten