dinsdag 9 november 2010

telefoontoppertje #1: The Sapphires


Gisteravond redactievergadering. Drie aanwezig. Zij stak meteen van wal. ,,Ik ben niet het tweelingzusje. Omdat jullie ook eeneiïg zijn, ben ik het drielingzusje!". ,,Is dat alles wat je te melden hebt?", vroeg ik. Ze knikte. ,,Ga dan maar snel naar de keuken om koffie te zetten", beval Soul-X. Toen ze weg was, zei Soul-X: ,,Je ligt achter op schema!". ,,Sinds wanneer hebben we een schema in mijn speeltuin?", vroeg ik. ,,Nou reken zelf maar uit", vervolgde de platenkrasser. ,,Als je dagelijks één stukje schrijft, zit je op 1 maart op ongeveer 340 berichten doordat het begin moeizaam was en eind juli met vakantie was. En nou zat ik te denken...".

Aan inspiratie geen gebrek! Ik zou nu met gemak twee berichten per dag kunnen schrijven, maar dat doen we niet. Wél vanaf deze week een extra wekelijkse rubriek, zodat ik na een jaar Soul-xotica op minimaal 365 berichten uitkom. Later vandaag volgt nog een tweede posting.

Behalve dat ik mijn telefoon benut als typmachine, zit er ook een cassettejukebox in met momenteel 230 liedjes. Op wekelijkse basis zitten we de komende vier jaar geramd, zo meldde het telraam van zusje. Vandaag meteen drie nummers tegelijk?

Er staan maar weinig artiesten met meerdere titels. Marissa Nadler is koploper met acht liedjes. Van The Sapphires heb ik drie. Ik leerde deze 'girlgroup' in 2008 kennen middels het aanstekelijke 'The Slow Fizz' (1966). Toen ik net de Nokia met internet had, kwam 'Who Do You Love' daarbij. Hun enige hit uit 1963, uit de tussenfase van de meidengroepen toen het meer met doowop dan met soul of pop had te maken.

In 2009 las ik van twee singles uit 1965, die in Engeland een leuke prijs kunnen opbrengen. Ik verzocht beide nummers via het Steenen Forum en kreeg zo 'Gotta Have Your Love' en 'Evil One'. Beide mijlen verwijderd van het knullige 'Who Do You Love'. De eerste is niet direct een 'allnighter', 'Evil One' is dat meer. Hoewel het bijtijds lekker venijnige 'upbeat'-soul is, verbleekt het nog wat bij het alles overdonderende 'The Slow Fizz'. Eén ding hebben de mp3's wel opgeleverd. Als het originele vinyl op mijn pad komt, mag de portemonnee op de kop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten