zaterdag 27 november 2010

The Shavers uit elkaar!


Doorgaans kom je niet op Soul-xotica voor het laatste muzieknieuws, maar dit is zo kakelvers, dat ik het niet wilde laten schieten. The Shavers gaat voor een tweede keer uit elkaar. In oktober 2006 omdat de markante voorman Johannes De Boom volgens eigen zeggen 'in de revisie ging', afgelopen week kreeg de gitarist te horen dat hij keelkanker heeft. Alle geplande 'comeback'-optredens zijn gestaakt.

Ik zag The Shavers voor de eerste maal in 2002 in De Buze. Natuurlijk kende ik 'Halvarine (Gadverdamme)' al dat Henk Westbroek tot een bescheiden hit had gedraaid. Ik was bang dat The Shavers net als bijvoorbeeld Titt'n ('Ben Je Geil Of Wil Je Een Koekje') niet verder zou komen dan die ene gimmick. Niets bleek minder waar. De overige liederen waren niet minder hilarisch! Later dat jaar zie ik ze op het Dicky Woodstock Popfestival op de Baarse Vrijstaat.

In 2006 komt het bericht dat The Shavers gaat stoppen, maar niet voordat ze een uitgebreide afscheidstournee hebben gedaan. Begin juli spelen ze op 'Pop Van Eigen Bodem', een gratis toegankelijk festival in Zwolle. Afscheid nemen om half vijf 's middags in de brandende zon? Ik heb gelezen dat ze dat jaar wederom op Dicky Woodstock staan.

Daar ga ik dus ook naar toe. Naast een t-shirt van 'the last tour' koop ik eveneens een kaartje voor het definitieve afscheid op 15 oktober in De Waerdse Tempel in Heerhugowaard. Hoe ik daar kom? Geen idee!

Met De Kouwe Makkers. Althans, dat spreek ik zaterdagavond af met Meine. Die zondagochtend word ik wakker met vreselijke buikpijn. Zucht! Ik blijf thuis en wil 's avonds naar een optreden van Ysis in Zwolle. Dat blijkt een middagconcert te zijn geweest. Ysis is een trio met S-s-s-sanne die we tegenwoordig als Miss Montreal kennen...

Dit jaar lees ik met gemengde gevoelens dat The Shavers weer bijeen zijn. Ze toeren met Rudeboy (Urban Dance Squad), Denvis (The Spades) en die zielige Dikke Dennis. Dat hebben ze niet nodig! 18 december zouden ze naar Steenwijk komen. Het goede nieuws is dat de 17e een reünie van Megakronkel is. Rabinet Kutte in het voorprogramma. Oortjes wassen! De kogel kwam van links, de noise komt van rechts. Of had u gehoopt op iets wilders?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten