donderdag 29 februari 2024

Eindstreep: februari 2024


Assen? Zwolle? Of toch gewoon thuis gebleven? Ja, het laatste is het geval. De schoenen zijn om half elf binnen maar dan heb ik nog niet genoeg slaap gehad. Ik word opnieuw wakker en kan maar niet genoeg in actie komen. Ik reken uit hoeveel tijd het kost om in Assen of Zwolle te komen en zie dat beide winkels om vijf uur sluiten. Dat wordt een haastklusje. Bovendien kan ik een dag rust goed gebruiken. Het is sinds het weekend dat mijn rug aanwezig is. Het zeurt een beetje op de achtergrond en niet genoeg om me ziek te melden, maar wel iets waar ik even rekening mee moet houden. Wat hebben we dan wél gedaan op de 29e februari? Welnu, ten eerste maar weer eens invoerkosten betaald voor een pakket van Juno met de toezegging dat Juno het terug zal storten. Verder contact gehad over de Nokia die volgens PostNL twee weken geleden is bezorgd maar opeens spoorloos blijkt te zijn? Ik heb eerst een single gereserveerd bij Izipho Soul zodat 29 februari 2024 in mijn boeken voor komt. Dan besluit ik ook nog maar vijftien op Discogs te kopen die al een tijdje in mijn mandje liggen. Na het weekend kan ik meteen los met de 'Singles round-up'! Nu eerst de maand februari afsluiten. Anders dan dat ik had verwacht, heb ik niet genoeg voor een top tien van de Blauwe Bak én de Gele Bak, maar heb nog wel de singles van Mark die ik in januari heb afgerekend en welke in februari zijn gearriveerd. Stiekem dus toch twee lijsten. Volgende maand kan zoiets weer voor komen omdat ik vorige week een pakket heb besteld bij Mark.

Ik geef Mark ruim een maand geleden de opdracht om een pakket samen te stellen uit de 'goedkopere' singles. Uiteraard weet ik bij de 'Eindstreep' nog niet hoeveel het zullen worden. Het zijn er 31 geworden waaronder twee 'dubbele'. Omdat ik het best wel sneu vind dat deze singles buiten de boot vallen en ik meteen tien titels heb gereserveerd voor de 'Eindstreep', besluit ik deze samen te vatten in de volgende top tien.

1. I Need Someone - Linda Perry

2. I Didn't Know - The Three Degrees

3. Don't Let Me Down - The Hearts

4. Let My People Go - The Winans

5. Candy Clown - Ray Godfrey

6. Help Is On The Way - The Average White Band

7. Joy - The Band AKA

8. And I Love Him - Esther Phillips

9. See You Next Weekend - Jimmy Lewis & Peggy Scott-Adams

10. No Better Love - The Valentine Brothers

Dan de cijfers van januari. Buiten de hoeveelheid van Mark heb ik gedurende deze maand voor 51 singles betaald. Daarvan zijn er 28 onderweg of zijn 'pre-orders'. Sommige titels komen pas in maart of april uit. Ik tel 33 voor de Blauwe Bak en, ja, daar hoort Sir Douglas Quintet uiteindelijk ook thuis. Er zijn dan 16 voor de Gele Bak en twee dubbel. De twee dubbele zitten overigens in de partij die ik vanmiddag heb gekocht. Als ik de nummers verzamel voor de top tien van de Gele Bak zijn dat er maar zeven. Even wil ik een top zeven van de Gele Bak doen en een top tien van de Blauwe Bak maar ga dan toch kritisch kijken. Uiteindelijk is er wel een top tien van te maken en die ziet er als volgt uit:

1. Paper Sun - Traffic

2. Tell Me - The Hodi Boys

3. Hello Hello - Sopwith Camel

4. I Must Be In Love - The Rutles

5. Elizabethan Serenade - Boris Gardiner

6. I'm Doin' Fine Now - New York City

7. Haitian Divorce - Steely Dan

8. She's About A Mover - Sir Douglas Quintet

9. Sweet Dream - Jethro Tull

10. Brother Jonesie - Tradewinds

Geen opmerkingen:

Een reactie posten