zondag 25 februari 2024

Week Spot Kwartet: week 8


Allereerst mijn excuses aan Louise voor het 'misgenderen'. Ik meende me te herinneren dat het een vrouwennaam was maar nee... Lowieke is toch echt een man. Buiten dat is Louise een storm in een glas water gebleken als het komt tot het noorden des lands. Van de stevige wind is vrijdagmiddag niets meer te merken. Van post lopen evenmin. Kort gezegd ben ik even op de zaak geweest om koffie te drinken en vervolgens de acht brieven over drie wijken bezorgd. Gisteren was het klusje eveneens snel geklaard alleen had ik nu een beetje verkeerd gegokt met de Buienradar. In plaats van rondom de bui bezorgen, ben ik in Tuk als het begint te hozen. Enfin, het is wederom niet veel en dus hangt de jas en broek alweer een paar uur later te drogen in Uffelte. Ik mag vandaag gaan nadenken over een 'gezellig' tweede bericht maar eerst maar het Week Spot Kwartet in herinnering brengen.

2020: Leave It All Behind Me - The Fuzz (1971)
De exacte reden kan ik me niet goed herinneren want doorgaans is bezorgen op maandag een unicum in Meppel. Het komt enkel voor in de kerstperiode of wanneer we een mailing hebben. De maandag is vaak tóch de 'vrije' dag. Voor mezelf maakt het niet zoveel uit want ik werk op maandag in de voorsortering. Dat begint pas rond een uur of drie en het is geen bezwaar voor mij om een paar uur eerder te beginnen en iets te bezorgen. Of hoef ik deze middag niet te sorteren? Twijfel alom maar ik herinner me deze maandag in januari nog vrij goed. Het is winters maar met een hartverwarmende zon. Ik ben meest aan het bezorgen op het industrieterrein van Meppel. Als ik thuis kom, zie ik dat Mark deze single van The Fuzz in de aanbieding heeft. Helaas... de plaat wordt binnen een paar minuten gereserveerd en ik vis achter het net. Ik heb al wel even naar het nummer geluisterd. De combinatie van The Fuzz, het Engelse Mojo-label en de aantrekkelijke plaat maakt dat ik zo snel mogelijk een exemplaar wil hebben. Ik ga daarvoor op Discogs en vind eentje die een beetje tegen de 'distortion' hangt maar desondanks me nog wel van luisterplezier kan voorzien. Misschien dat ik ooit nog eens een goede upgrade tegen kom?

2021: Yes I Am - Michelle David & The Gospel Sessions (2021)
Michelle heeft haar band dan net The True-Tones genoemd maar deze eerste single van David voor het One World-label vermeldt nog de oude naam. Ik heb in 2019 al de 12"-EP 'Gonna Be Alright' gekocht en dat nummer is aan een flinke opmars bezig in Engeland. Het enige 'pijnlijke' is de naam. Engelse soul-liefhebbers blijven doorgaans zo ver mogelijk verwijderd van religieuze uitlatingen in platen en hoewel 'Gonna Be Alright' nog vrij 'algemeen' kan worden opgevat, lijkt de naam The Gospel Sessions 'besmet'. De volgende twee One World-singles zullen wel als Michelle David & The True-Tones zijn. De tweede, 'Good Good Good', heb ik ook en de derde is een single-uitgave van 'Gonna Be Alright'. Hoewel het nog maar februari is in 2021 is dit meteen wel één van de meest ultieme platen van het jaar voor mij. De plaat zal dan ook eindigen in de top tien van de Blauwe Bak Top 100.

2022: There But For The Grace Of God Go I - Machine (1979)
In de zomer van 2020 presenteert Cannonball Soul een plaatje van Jay 'Machine' Stovall. Hij is dan de eerste 'hitmaker' op Cannonball Soul. Jay is in de jaren zeventig lid van Machine en dat heeft in 1979 een disco-kraker met 'There But For The Grace Of God Go I'. Hierdoor gaan mijn voelsprieten uit voor de single en de '5-4-3-2-1' van Mark brengt in december uitkomst. Het nummer is mede geschreven en geproduceerd door August Darnell die we beter kennen als Kid Creole van zijn Coconuts. Vóór Machine heeft hij al succes gehad met Dr. Buzzard's Original Savannah Band. Ondanks dat God in de titel wordt genoemd, is dit geen gospel. 'There But For The Grace Of God Go I' is slechts een gezegde. En hoewel de vrouwelijke hoofdpersoon in het nummer de naam van God verschillende malen uitspreekt, doet zij alles wat Hij heeft verboden.

2023: Stop Come Down - Duane Clark (1977)
Ik heb het in een eerdere 'Singles round-up' al aangehaald, de prijzen in 'Five A Day' zijn omhoog gegaan zonder dat er sprake is van inflatie. Het lijkt steeds lastiger te worden om héle interessante platen te vinden voor een paar ponden. Als Mark deze van Duane Clark aanbiedt, moet ik bekennen dat ik het een stamper van een nummer is. Alleen hik ik tegen de prijs op. Op Discogs zie ik vervolgens dat de Franse persing beter verkrijgbaar is en voor beduidend lagere prijzen. Zie hier het resultaat. Overigens heb ik vrijdag een bedrag betaald aan Mark en verwacht dat dit niet een héél dik pakket gaat worden. De verwachting is dat het met tien of twaalf wel eens klaar kan zijn. Dit ook vanwege de 'duurdere' platen. Verder heb ik twee bestellingen bij Juno geplaatst. Die van vrijdag zou in principe woensdag in Nederland kunnen zijn. Er komt in ieder geval nog een 'Singles round-up' met twee nieuwe aanwinsten, hopelijk meer. Tot slot over Duane Clark. Ik heb in 2023 ontzettend veel singles gekocht en het is lastig een Blauwe Bak Top 100 samen te stellen. Als de lijst klaar is zie ik dat deze in de 'bubbling under' is achtergebleven. Niet minder een favoriet voor het leven en de soundtrack van 2023!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten