zondag 5 september 2021

Uffelter vergezichten: Zondag 5 september


Vandaag reikt het uitzicht niet verder dan het tuinhekje. De foto heb ik nog van een paar jaar geleden. In het land tegenover mijn tuin lopen momenteel schapen, maar deze zijn voortdurend op rondreis. Dit jaar zijn ze zelfs voor de tweede keer in het weiland maar het wordt ook wel eens overgeslagen. Op zichzelf is het prachtig fietsweer maar ik had het al een beetje voelen aankomen. Ik moet een dag rust nemen. Bovendien heb ik nog ambitieuze plannen voor morgen. Ondanks de fietstocht die eraan is gekoppeld, heeft dit niets meer van doen met 'Uffelter vergezichten'. Deze serie gaat voorlopig weer de ijskast in. We zullen zien wat ik volgend jaar tijdens de vakantie ga uitspoken. Vandaag is dus niet alleen een rustdag maar ook een uitgelezen dag om terug te kijken op de voorbije vakantie. Hoewel? Ik heb morgen en dinsdag ook nog vrij en werk voorlopig eerst nog twee dagen in de week.

Zoals vaker tijdens vakanties het geval is, dreigt in de eerste week mijn dag- en nachtritme te verstoren. Niet de verplichting om de volgende dag bij de baas te zijn, betekent voor mij al snel op blijven totdat de zon opkomt en vervolgens tot na het middaguur in bed te blijven rotten. Het is uiteindelijk een routine geworden nadat ik maanden bij huis heb gelopen. Ik heb even en stok achter de deur nodig om echt iets te ondernemen en dan is de elektrische fiets een uitkomst. Niet alleen vanwege het fietsgemak en comfort, maar ook omdat zo'n fiets huren niet bepaald goedkoop is en ik dan zoveel mogelijk plezier wil hebben van het geld. Zonder elektrische fiets zou ik vorige week zondag niet zijn gaan fietsen, daar is het op zondagmorgen net iets te troosteloos voor. Woensdag idem dito. Het Sallandse land is prachtig om doorheen te fietsen, maar feitelijk heb ik mijn dag niet echt. Ik doe mijn uiterste best om te genieten en het als vakantie te bekijken, maar het wil niet echt vlotten. Donderdag is wat dat betreft de minste dag en dus haal ik ook niets uit op deze dag. Dat maak ik ruimschoots goed op de vrijdag. Maandagmiddag in Emmen heb ik ook al even echt het vakantiegevoel te pakken. Gisteren ben ik het ijsje vergeten maar verder is het een echte vakantiedag.

Ik ga de vakantie hopelijk morgen nog even uitbreiden. Het kaartje van Assen laat verschillende kringloopzaken zijn en opvallend veel die gewoon op maandag open zijn. Morgen lijkt het weer ook niet onaardig: Bijna windstil en meest uit het oosten en rond het middaguur vrijwel geen zon. Ik heb dus het plan om zaterdag nog eens dunnetjes over te doen maar nu zonder inbegrip van Rolde, Grolloo en Beilen. Tussen Diever en Geeuwenbrug ga ik vast wel even langs de bosrand en ook ga ik iets toeristischer Assen binnen fietsen. Terug waarschijnlijk de NAP van Appelscha naar Uffelte. De kringloopwinkelbezoeken vormen echter de hoofdmoot van dit avontuur. De eventuele resultaten zien jullie in de loop van de week wel verschijnen. Morgen maak ik in ieder geval de laatste 'Singles round-up' van augustus af met de laatste twaalf singles uit Emmen. Dinsdag de Week Spot en woensdag 'Het zilveren goud'. Dan kan ik donderdag helemaal los met de 'Singles round-up' van deze verse maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten