vrijdag 10 september 2021

Singles round-up: september 1


Gistermiddag nodigde het weer uit tot een fietstochtje. Ik heb mijn plan meteen al klaar want ik ben al tijden niet bij de kringloopwinkel in Dieverbrug geweest. Wellicht kan ik dan ook weer eens de kringloop in Dwingeloo bezoeken en dan doe ik daar eveneens boodschappen. Dat klinkt als een uitstekend idee. De fietstocht naar Dieverbrug vier ik een beetje met het fietspad dat ik sinds de vakantie echt ben gaan waarderen. Op de loods van de kringloopwinkel zijn de letters nog vaag aanwezig, maar in het pand zelf zit een tuincentrum. Helaas, deze kringloop is ermee gestopt. Ik fiets door naar Dwingeloo en besluit ook even bij de platenzaak te kijken. Daar zie ik dat de winkel op donderdag, vrijdag en zaterdag open hoort te zijn. Een briefje op de deur toont ons dat het deze donderdag is gesloten. Op zichzelf heb ik nog een plannetje voor morgen, maar dan opnieuw: Het wordt nu al razend druk met de 'Singles round-up'. Ik zie namelijk op hetzelfde perceel nog een kleinere kringloopwinkel en deze is op woensdag, vrijdag en zaterdag open. 'De Siepel' heeft maar een handjevol singles maar volgens de uitbater moet ik over een maand maar weer eens langskomen. Vanmiddag ben ik op tijd klaar met de post en heb me voorgenomen de winkel aan het Prinsenplein met een bezoekje te verrassen. De singles zijn in principe een euro per stuk en ik maak een hele grote stapel van vijftig singles. Aangevuld met vier 'duurdere' singles kan ik tot een akkoord komen met de verkoper. Dat betekent... dat ik nu ruim negentig singles kan aanbieden in de 'Singles round-up'. Ik begin echter met een aflevering met alle 'dubbele' singles.

De overige singles heb ik allemaal kriskras door elkaar gegooid. Ik heb het dan over de platen die ik vorige week vrijdag heb gekocht in Emmeloord, de platen van maandag uit Assen en de singles van vanmiddag. Uiteraard wel op alfabetische volgorde. Dat zijn totaal 68 singles. Ik ga maar uit van afleveringen met negen singles. Dat is een hoop, maar anders kan ik de rest van de maand reserveren voor de 'Singles round-up' en dat wil ik ook weer niet. Na de 'dubbele' singles volgt een Blauwe Bak-aflevering met vier singles die intussen zijn binnengekomen en vijf uit de afgelopen week die waarschijnlijk in de Blauwe Bak komen. Gaandeweg kan ik nog wel meer tegenkomen dat geschikt is voor de Blauwe Bak, maar de vijf meest 'logische' komen straks aan bod. Daarna kan ik mijn borst nat maken voor zeven afleveringen 'Singles round-up' met voornamelijk Gele Bak-aanwinsten. De 'dubbele' singles heb ik wel even gescheiden, dat zijn er feitelijk 23 en een leeg fotohoesje. Ik begin met de laatste want in Emmeloord spring ik even een gat in de lucht als ik 'Put A Little Love In Your Heart' van Dave Clark Five in mijn handen hou. Helaas is het alleen het hoesje, de single in het hoesje is 'Kasteleintje' van Dick Tames. Ik denk dat ik hem weg gooi, maar wil eerst wel iets meer weten over het plaatje. De volgende singles zijn de 'dubbele' uit Emmeloord.

* Jim Croce- Bad Bad Leroy Brown (NL, Vertigo, 1973)
* Flying Lizards- Money (UK, Old Gold, 1979, re: 1988)
* Gloria Gaynor- Let Me Know (UK, Polydor, 1979)
* Johnny Hallyday- Pour Moi La Vi Va Commencer (NL, Philips, 1964)
* Hollies- Stop Stop Stop (NL, Parlophone, 1966)
* Matchbox- Buzz Buzz A Diddle It (UK, Magnet, 1980)
* Sandie Shaw- You've Not Changed (NL, Pye, 1967)

Jim Croce en Johnny Hallyday heb ik nog niet met fotohoes en dat is nu fraai opgelost. Gloria Gaynor en Matchbox heb ik al in Nederlandse persingen en nu dus in de Engelse. The Hollies heb ik, geloof ik, in een afwijkende persing. Sandie Shaw heb ik vorig jaar augustus tijdens de vakantie op de Duitse RCA gekocht, maar blijf altijd een zwak houden voor Sandie en met name de fotohoesjes. De volgende singles komen uit Assen.

* Hank Mizell- Jungle Rock (NL, CNR, 1976)
* Iveys- Maybe Tomorrow (NL, Apple, 1969)
* Jefferson- Baby Take Me In Your Arms (Duitsland, Pye, 1969)
* Toys- A Lover's Concerto (UK, Stateside, 1965)

Als ik na uren zoeken eindelijk aankom bij 'Het Goed' in Assen ben ik lichtelijk teleurgesteld als ik zeven singles zie staan. Allemaal grote hits uit 1974-76. Ik heb 'Gigi L'Amoroso' nooit kunnen uitstaan en Johnny & Orquesta Rodrigues heb ik onlangs nog gekocht. Uiteindelijk is Hank Mizell de enige interessante. De Engelse Charly geeft weinig draaiplezier meer. De overige drie komen van 'JouwKraam'. The Iveys kan ik niet laten liggen voor twee euro. Jefferson zat in 2012 bij mijn eerste bestelling bij RareNorthernSoul, maar dan in de Amerikaanse uitdossing op het Janus-label. Het is een beetje pseudo-Northern Soul. The Toys is altijd welkom als Engelse persing en bovendien heeft mijn Nederlandse persing betere tijden gekend. De volgende singles zijn de 'dubbele' die ik vanmiddag heb gkocht in Meppel.

* B.Bumble & The Stingers- Nut Rocker (NL, Top Rank, 1962)
* Carpenters- Superstar (NL, A&M, 1972)
* Ray Charles- I Can't Stop Loving You (NL, ABC-Paramount, 1962)
* Crazy World Of Arthur Brown- Fire (Duitsland, Polydor, 1968)
* Ronnie Dyson- Why Can't I Touch You (NL, CBS, 1970)
* East Of Eden- Jig-A-Jig (UK, Deram, 1970)
* Philip Goodhand Tait- Oceans Away (NL, Chrysalis, 1976)
* George Harrison- Bangle-Desh (NL, Apple, 1971)
* Lobo- I'd Love You To Want Me (NL, Philips, 1972)
* Eddie Money- Baby Hold On (NL, CBS, 1978)
* Old Shatterhand- Chief Of The Apache (NL, NAP, 1972)
* Wigan's Chosen Few- Footsee (Frankrijk, Roulette, 1975)

Carpenters, Ra Charles, Ronnie Dyson, Lobo, Old Shatterhand en Wigan's Chosen Few zijn 'upgrades' met fotohoes. De laatste komt hiermee in de Blauwe Bak te staan (waar het overigens staat vanwege de b-kant: 'Seven Days Too Long' van Chuck Wood). Van B.Bumble kan ik nooit genoeg hebben en dit is opnieuw een labelvariatie. East Of Eden is vanwege de Engelse persing, ik heb hem al op de Amerikaanse Deram. Arthur Brown, Philip Goodhand-Tait en Eddie Money zijn niet heel dringend toe aan vervanging, maar voor een euro maak ik gebruik van de gelegenheid. George Harrison klinkt hopelijk beter dan de maxi-single. Tikfoutje? Nee, het label van de originele Nederlandse toont 'Bangle-Desh' in plaats van 'Bangla-Desh'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten