dinsdag 21 september 2021

Elf jaar oud en nieuw


In september 2009 ben ik nog niet bezig met Soul-xotica, maar heb al wel kennis gemaakt met Blogger. Ik heb dan vooral een kater van SoulteXt. Dat blog heb ik in een paar weken van september en oktober 2008. Waar je bij Blogger na één bericht kan weg lopen en het blog tot in de lengte van dagen vindbaar is, daar heeft de andere blogprovider een aantal strenge regels. Als je langer dan een maand niet hebt gepubliceerd, wordt de hele boel in één klap verwijderd. Dat is dus het lot van SoulteXt. Ik kom nog eens een paar bandleden tegen die zeggen dat ze een screenshot van 'hun' artikel op SoulteXt hebben bewaard, maar dan nog... de andere verhalen... Hoewel de vieringen niet meer zo uitbundgi zijn als dat ze ooit zijn geweest, is het gisteren (maandag 20 september) twaalf jaar geleden dat ik met de fiets over de kop ben gegaan. Een ongeluk dat ik helemaal aan mezelf heb te danken en waarvoor ik ook alleen maar dankbaar kan zijn. De hersenschudding mag dan een stuk grammatica hebben weg geslagen, het zet me na bijna een half jaar weer met beide benen op de grond. Het is pas sinds 2010 dat ik de dagen ga vieren als 'oud en nieuw'. Omdat ik nog altijd een paar berichten achterop schema loop, fiets ik vanavond nog eens door twaalf jaar 'oud en nieuw' heen.

De maandag is geruisloos aan me voorbij gegleden zonder dat ik het in de gaten heb. Op de dinsdagavond ga ik voor wat inspiratie naar de Woldberg en bedenk me onderweg dat het 21 september is en dus een jaar na het ongeval. De volgende dag moet ik me melden bij het UWV en blijkt het een bijna zomerse dag te zijn. Zo vaak kom ik ook niet in Zwolle en dus besluit ik in de stad te blijven voor de rest van de dag. Eerst kringloopwinkels en een platenzaak, maar ik 'voel' deze dag in 2010 een ander verlangen groeien. Iets dat ik sinds Mossley eigenlijk niet meer heb gedaan. Ik heb opeens zin om weer iets te gaan doen met 'crossdressing'. Na de platen zijn het vooral tassen vol met kleding en die avond maak ik mijn debuut op een uitgestorven Woldberg en de Eese. Uiteraard zal dit een opmaat worden naar een gebruik dat ik veelvuldig publiekelijk zal herhalen in de winter van 2010/2011. En hoewel het twee dagen na de twintigste is, reken ik dit nog altijd tot 'oud en nieuw'. Een jaar later ben ik mezelf op de 22e september aan het voorbereiden op 'de vakantie die niet mocht'. Eerst naar Keulen voor het verhaal dat ik vorige maand nog heb geschreven in 'Vakantiepret' en vervolgens naar München óf België. In 3012 vier 'oud en nieuw' uitbundig in een 'Soul-x-rated' die ik nog ergens heb liggen. De zondag erna doe ik een klein 'ge-Vecht' dat ik voor het bericht een 'Omme(n)tje' noem.

In 2013 vier ik 'oud en nieuw' met een bericht op Soul-xotica en draai op zaterdagavond plaatjes bij het concert van Cartoon Violence in Steenwijk. Best wel opmerkelijk want buiten op het parkeerterrein sta ik later nog te praten met leden en deze hebben nog nimmer van Specialized gehoord. Inmiddels is de band niet meer weg te denken op 'The Big One' en zal ook in november spelen als de situatie het toelaat. Het jaar 2014 moet ik even opzoeken. Het is een fietstocht geworden. Vanuit Coevorden wil ik de Saksenroute volgen tot Enschede. Toch zal ik die laatste plaats nooit halen want daarvoor wordt het te laat en té donker. Ik staak de tocht in Oldenzaal en ga vanuit daar weer met de trein terug. In 2015 sta ik op de zaterdag voor de twintigste in Het Bolwerk met Jan voor ons reünie-optreden. Ik weet nog dat ik wel ambitieuze fietsplannen heb voor de zondag, maar nadat het optreden laat is afgelopen en ik niet vroeg terug ben in Nijeveen, ligt het bed veel te aangenaam om het te verlaten voor een fietstocht. Een week later maak ik het goed met de Saksenroute van Enschede tot Ommen. Dat is goed voor 120 kilometer.

De Pioneer blijft in 2016 in het hok staan en ik vier oud en nieuw met een wandeling in de 'achtertuin'. Over Holtinge en met een bureaustoel als bonus welke buren aan de weg hebben gezet om gratis mee te nemen. Op 20 september 2017 bereikt de Pioneer de eerste tienduizend kilometer met een klein ommetje in de regio. In april 2019 zal deze de twintigduizend bereikt, zal deze kort daarop in de schuur komen te staan. Hopelijk krijgt het in 2022 een vervolg. In 2018 viert Ziggo mijn oud en nieuw door de connectie eruit te knallen als ik aan 'Afterglow' wil beginnen. De zondag erop maak ik nog een wandelingetje door de 'achtertuin' maar dat is dan ook alles voor wat betreft de vieringen in 2018.

Zaterdag 21 september 2019 is een zeer memorabele dag. Ik ga dan met de trein naar Leiden voor een geplande wandeling met W. De ambitie om van Noordwijk via Katwijk naar Wassenaar te lopen, valt al snel af en op het laatst zitten we een uur zalig te verbranden op het strand van Katwijk. Een dag om in te lijsten! In 2020 is dit ook het weekend van 'Tafel In De Tuin'. De zondag haal ik niet veel uit. In 2021 werk ik voor de variatie eens op maandag omdat er nog wat post in Nijeveen bezorgd moet worden. Morgen krijgen jullie de Week Spot en waarschijnlijk 'Het zilveren goud'. Oorspronkelijk zou de laatste serie vijf afleveringen moeten hebben deze maand, maar dat ga ik nu maar combineren. Voor de foto zoek ik even eentje in het archief van de wandeling in september 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten