maandag 16 augustus 2021

Vakantiepret: Zondag 28 augustus 2016


Een jaar geleden heb ik net vakantie gekregen. Ik weet niet meer wat ik de zondag heb gedaan buiten de radioshow, maar op maandag ben ik nog bezig gegaan met opnames van 'Vakantiemixen'. Hoewel ik zeeën van tijd heb gehad in dit jaar heb ik op ene of andere manier niet de motivatie om hiermee aan de slag te gaan. In 2014 heb ik een tweetal lange mixen opgenomen met elk veertig singles. Op de eerste maandag van de vakantie in 2016 neem ik alle singles op die ik van december 2015 tot dat moment heb gekocht. De jaren erna wordt de 'Vakantiemix' een soort van traditie. Tijdens de vakantie ontdek ik plaatjes die me tot dusver niet zijn opgevallen. Ik heb een soort van hutspot gemaakt van de singles van het afgelopen jaar en denk dat ik daar een paar van ga opnemen. Voorts vind ik het heerlijk om te luisteren naar oude 'Vinyl Summer Spirits' tijdens de fietstochten. Op de ligfiets wil ik al helemaal geen muziek aan mijn oren hebben en dus lijkt het vreemd dat ik juist in 2016 begin met de 'Vakantiemixen'. Het dient vooral voor de wandelingen 's avonds en voor in de bus naar Sleen met de bagage. In 2016 gaat de Pioneer vanzelfsprekend mee naar Sleen, maar ik kan het niet meenemen in de trein. Ik fiets dus eerst naar Sleen en ga dan met openbaar vervoer terug naar Uffelte om de tent op te halen. In 2016 stop ik dat allemaal in een vrijdag. Ik ben 's avonds doodop en omdat ik te laat ben voor de winkel enzovoorts moet ik tevreden zijn met een rol Pringles en een flesje cola.

Ik heb zaterdagmiddag een leuk stuk in de omgeving gefietst en geniet van een heerlijke maaltijd bij de tent. Als het gaat schemeren, valt me iets op. Is het vuurwerk? Of is het onweer? Bij mijn weten hebben ze het laatste niet voorspeld, hoewel het wel ontzettend warm is geweest in de afgelopen dagen. Ik hoor mensen rondom mijn tent en als ik ga kijken, staat een hele groep van de camping naar de horizon te turen. Boven de bossen van Oosterhesselen is het weerlicht niet van de lucht. Of, ik hoop nog altijd dat het een vuurwerkshow is. Nee, het blijken twee onweersbuien te zijn die elkaar tegenkomen en eerst een gevecht op afstand houden. Vervolgens sluiten ze vriendschap en komen ze hand in hand over Sleen. Een paar jaar later heb ik eens op een zondagmiddag eenzelfde soort van tafereel gade geslagen in Sleen. Het kan er soms spoken qua onweer. Op deze zaterdagavond zit ik echter in een lastig parket. Ik zit een flink eind af van een plek waar ik kan schuilen. Blijft de tent wel staan als ik het ga verlaten? Uit de tent en tent afsluiten zou al betekenen dat ik tot op het bot ben verregend, laat staan dat ik in het duister naar het afdak moet rennen. Ik maak met de camera een video van dertig seconden en daarop is het noodweer te horen.



De bui duurt meer dan een half uur en ik ben de volgende morgen zo brak als een deur. De zon wekt me alweer vroeg hoewel deze de helft van de dag de grote afwezige zal zijn. Ik kom hier uiteraard om actief te zijn en te fietsen en dus maak ik me klaar voor een lange fietsdag. Ondanks dat de zon even later zal verdwijnen, blijft het zeer aangenaam weer. Ik fiets eerst naar Noord-Sleen en besluit bij de molen dat ik wellicht de molenroute kan fietsen. Ik ben nog niet een heel eind onderweg als ik de Jantina Hellingmolen van Aalden passeer. Even verderop staat een picknicktafel en raadt eens? De fiets komt aan de kant en ik ga zitten met een flesje water en een doosje sigaren. Ik zit wat te spelen met de camera en besluit dat ik wel een 'selfie' kan maken door de camera op de zelfontspanner op het sigarendoosje te zetten. Deze foto heeft jarenlang mijn Facebook gesierd. Totdat ik mijn gezicht van Facebook wil hebben en nu staat daar een andere foto van dezelfde vakantie: Een close-up van het konijn op de camping. Ik heb nog niet besloten of ik het stilleven van ligfiets met water en sigaren ga gebruiken of de selfie.

Ik probeer even later nog wel wat te fietsen maar in de buurt van Orvelte heb ik er opeens schoon genoeg van. Het gebrek aan slaap van de afgelopen nacht breekt me op. Ik fiets binnendoor naar Sleen. Eerst maar even boodschappen doen. Ik ga ook langs bij het cafetaria voor een ijsje of iets dergelijks. Daar zijn ze druk bezig de schade van de voorgaande nacht op te ruimen. De stroom is eraf geweest waardoor een koelkast is gaan lekken of iets dergelijks. Het is niet echt vrolijk weer om buiten te zitten en eenmaal in de tent besluit ik maar even een hazenslaapje te doen. Na dit dutje ga ik eten en voel ik me al een stuk meer mans. Wat nu? Maar even wandelen?

Ik ontdek deze avond een fraai rondje dat ik veelvuldig zal doen tijdens volgende vakanties. Als ik niet teveel de woonwijk in duik en daar bijkans verdwaal, kan ik het in een uurtje doen. Dat komt er dan weer op neer dat het precies één aflevering van de 'Vakantiemix' is. Ik kom hier niet om te luieren en toch voelt het wel eens goed om een dag helemaal niets te doen buiten genieten van de omgeving. Dat heb ik deze zondag in 2016 volop gedaan en de volgende dagen ben ik weer volop bezig met fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten