vrijdag 13 augustus 2021

Singles round-up: augustus 2


Ik heb woensdag nog gedreigd om het in twee berichten te doen, maar nee... laten we dit proberen zo snel mogelijk te vergeten. Ik ben eigenlijk voor een andere reden in de kringloopwinkel. Ik moet ooit nog eens de complete pannenset vervangen, maar ik hou maandag opeens het handvat vast van mijn 'favoriete' pan. Ze zijn nog maar vijf jaar oud, maar zijn spotgoedkoop geweest en dat begin ik nu te merken. De handvaten zijn van hard plastic en deze worden poreus op het gas. De meeste zijn al gesmolten van de pannendeksels en nu dus één handvat mijn een pan. Ik heb geen zin om naar de Blokker of iets dergelijks te gaan en kijk even bij De Kring in Meppel. Het depot waar ik de PostNL moet halen, zit vlak in de buurt. Er is zeer weinig kookgerei bij De Kring en ik ga even door het stapeltje singles. Het is niet veel soeps, maar ach... het is alweer een maand geleden dat ik voor het laatst met mijn vingers door een bak singles ging. In Havelte heb ik succes met een pan en hoewel ik onlangs nog een paar singles heb gekocht in Havelte, ga ik nog een keer door het partijtje. 'Pop Muzik' van M is inmiddels verkocht, nu strijk ik mijn hand over het hart en neem onder andere Kaoma mee. Jullie zien het al: Het is een niveau van lik-me-vestje hoewel er één single is die heel erg mijn interesse heeft. Ik heb ze nog niet gedraaid en dus doe ik dit weer 'live'.

* Bee Gees- How Deep Is Your Love (NL, RSO, 1977)
Ik heb nog altijd niet gekeken, maar volgens mij zou deze nog in de verzameling ontbreken? Klopt! En een zeer fraaie timing want deze kan ik zondag weer kwijt in 'The Vinyl Summer Spirit Of 1977'. De Kring is de kringloopwinkel voor de 'verrassingen'. Tussen de algemeen verkrijgbare hits uit de jaren zeventig en tachtig zit dikwijls een 'interessant' plaatje. Ook loont het de moeite om de hoesjes te controleren. Zo blijkt Bee Gees onderdak te hebben gevonden in het hoesje van 'Release Me' van Engelbert Humperdinck. Daar heb ik vast nog wel een dubbel exemplaar zonder fotohoes van liggen. Jammer dat deze geen fotohoes heeft want de plaat klinkt paasbest. Misschien kan ik dat nog eens andersom treffen en dan moet ik dus de schijf vervangen.

* Friends- It Wasn't Supposed To Hurt So Bad (Duitsland, RCA, 1987)
Dit plaatje heeft in 1988 in de Tipparade gestaan en ik heb altijd gedacht dat dit de Volendamse coverband moest zijn. Niets blijkt minder waar want deze Friends bestaan uit Edward Reekers (ex-Kayak) en Jody Pijper. Het lijkt heel erg op een ander nummer, maar ik kan er geen vinger op leggen. Ik krijg er eigenlijk ook kromme tenen van, dus snel verder. Overigens zijn de singles bij De Kring slechts vijftig cent per stuk, dus ja... dan kan er opeens veel!

* Fruitcake- A Second Try (EEG, EMI, 1981)
En daar hebben we opeens Fruitcake. Ik ben onlangs op het spoor gekomen van Babyboomerbeats.nl, de podcast van muzikanten Johannes Blanksma en Rob Taekema. De eerste is vooral bekend als drummer van de Novo Band, terwijl Taekema onder andere Fruitcake heeft geleid. Hij wist nog niet dat 'You Cheer Me Up', de b-kant van 'My Feet Won't Move', behoorlijk in trek is bij Engelse dj's. Zijn verhalen over het ontstaan en verloop van Fruitcake zijn erg smakelijk. Ik ben dus meteen erg benieuwd naar deze single. 'A Second Try' is een fraai duet, maar niet echt mijn kop thee voor de Blauwe Bak. Op de b-kant is het rechttoe rechtaan funk geblazen. Wellicht reserve-Blauwe Bak en nog een paar keer proeven?

* Go Go 9- Feel The Motion (Duitsland, WEA, 1987)
Hier heb ik niet hele hoge verwachtingen bij, maar het klinkt zeer gezellig allemaal. Een onvervalste jaren tachtig-productie met een hoop synthesizers, maar prettig genoeg voor een zondagavond.

* Johnny & Orquesta Rodrigues- Hey Mal Yo (NL, Negram, 1975)
Over gezelligheid gesproken, dan mag deze natuurlijk helemaal niet ontbreken. Ik ben de afgelopen dertig jaar steeds met een flinke boog om deze plaat heen gefietst, maar uiteindelijk moet ik er ook aan geloven. Peter Tetteroo van Tee Set heeft ons land verrast met deze oorwurm.

* Kaoma- Lambada (NL, CBS, 1989)
Nu we het toch over onvergeeflijke oorwurmen hebben, ook Kaoma heb ik tot woensdag op veilige afstand van mijn verzameling gehouden. Ooit moest het eens gebeuren...

* The Manhattans- Kiss And Say Goodbye (NL, CBS, 1976)
Volgens mij is één Nederlands exemplaar volledig uit het lood geslagen en is er ook iets met een andere single. Enfin, ,voor vijftig cent wil ik deze wel met fotohoes hebben. De plaat klinkt precies zoals ik zou verwachten. Vlak, niet jengelend, en net als de Bee Gees niet stuk gedraaid. Ik hen de plaat al en dus mag deze als upgrade en komen we hem niet meer tegen in de 'Eindstreep'.

* Danny Mirror- I Remember Elvis Presley (NL, Poker, 1977)
Als ik dit weekend of één van de volgende 1977 zou hebben gedaan, weet ik niet of de single was mee gegaan. Het is natuurlijk je reinste lijkenpikkerij: Een etmaal na het overlijden van Elvis met een medley op de markt komen. Die mag dus zondag op de draaitafel.

* Saskia & Serge- Pedro (NL, Philips, 1970)
Ja, het wordt nog erger! Trudy en Ruud hebben al een aantal singles samen gemaakt als ze in 1970 besluiten de naam te veranderen in Saskia & Serge. Dit is het debuut onder de nieuwe naam. Het doet me heel erg denken aan Liesbeth List. Klavecimbel met een beat. 'Pedro' is overigens geschreven door Benny Vreden welke het meest bekend is van zijn kindermusicals, maar ook in het verleden commercials heeft geschreven voor Heineken. Op de b-kant nog meer klavecimbel en opnieuw erg Liesbeth List. Het valt me niet tegen, maar een echte parel is het ook weer niet. De single zwerft zonder hoes rond als ik het lege hoesje van 'Carmen Brasilia' van Revolution System zie. Volgens mij heb ik die in een neutrale hoes en zo is dat ook weer opgelost.

* Studio Orkest- Love In Copenhagen (NL, Philips, 1968)
Bingo! Ik heb wel 'The Sun With The Girl In Her Hair', maar deze ontbreekt nog. Het klinkt behoorlijk versleten, maar ach... die vinden we vast nog wel eens beter. Het is een lekkere ongedwongen manier om deze 'Singles round-up' af te sluiten. Volgende week verwacht ik ongeveer veertien singles van Mark.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten